EN

Asetek predstavuje kompaktný, all-in-one počítač chladený vodou

Známy výrobca vodných chladení predstavil svoj najnovší výtvor - kompaktné PC integrované v 24" LCD monitore, ktorého komponenty sú chladené vodou. Nejde však o žiaden pomalý a úsporný Intel Atom, ale Core i7 920 s GeForce GTX280M.V Asetek sa podľa vlastných slov inšpirovali pri výrobe tohto prototypu počítačmi iMac od Apple. Svoj all-in-one počítač postavili od základov z vlastných komponentov, od šasi až po základnú dosku a chladenie. Pod 24" LCD panelom s LED podsvietením sa skrýva výkonný hardvér v podobe procesora Core i7 920 (2,66GHz, 130W TDP) a mobilnej GeForce GTX280M (jadro G92 so 128 stream procesormi, 75W TDP). Všetky komponenty sú uložené v šasi so šírkou iba 58mm, pričom o chladenie sa stará systém pozostávajúci z vodných blokov a v stojane umiestnenej pumpy a radiátora.





Keďže je Asetek iba OEM výrobcom, nedostane sa tento all-in-one počítač na trh pod jeho značkou. Koncept však môžu využiť výrobcovia počítačov, ako sú napríklad Dell, HP, Acer a podobne.


Zdroj: Asetek
Komentáre (31)
window
<p>Nike Air Burst Retro</p> <p>The <strong><a href="http://www.higucci.com/gucci-watches-c-15.html">Gucci Watches</a></strong> is available in two new colorways in <strong><a href="http://www.mennikeshoes.com/nike-mercurial-vapor-iv-c-4.html">nike mercurial vapor iv</a></strong>. The red and grey colorway pictured above is a popular color scheme in other <strong><a href="http://www.mennikeshoes.com/">men nike shoes</a></strong>. I love the use of black in this shoe and I’m sure this sneaker will be very popular.</p> <p>The other new colorway is grey and light blue. The shoe is very simple and subtle. Like the first pair, this pair is expected to come to the <strong><a href="http://www.mennikeshoes.com/nike-zoom-lebron-c-32.html">nike zoom lebron</a></strong> soon but is available right now at Nike retailers throughout Europe. Via <strong><a href="http://www.mennikeshoes.com/nike-mercurial-vapor-iv-c-4.html">mercurial iv</a></strong></p> <p>&nbsp;</p>
mapplec
ach jaj.. myslim ze sa inspirovali az az... takmer uplna kopia (iba iny design).. podla mna je dost trapne kopirovat nieco, co je pre inu firmu charakteristicke..
Frosty
vodne chladenie :D
mapplec
ale nemozem z toho, ze pouzili apple wireless keyboard :D :D... a myslim ze ta myska je microsoft.. :D..
Wizik
Keby s tým prišiel dáky výrobca a bolo by to za rozumnú cenu, nevidím dôvod nekúpiť to.
makroelektro
výrobca podobnej haluze už je.apple :)
landrower
pokial viem apple su menej vykonne, i7 som tam teda nevidel :) a dalej, vodne chladenie je dalsi vyrazny rodiel... a hlavne, bude to urcite za rozumnejsiu cenu ako iSroty - kedze na tom nebude loko polozozraneho jablka :)
commodore64
ako - nemuseli kopirovat design od apple, ale inac skvela masina so slusnym vykonom. Mala by sa presadit. Vykonovo sa s jablkami ani neda porovnavat.
Pappale
LOL ze ASETEK OMG tak to mohli dat rovno ASIAN TECH alebo nieco podobne.. takto je to ako kradeny ASUS a ESET :D inac fajnove! Voda je zakladom zivota, vsak kazdi z nas vie :P
mapplec
i7 si tam teda nevidel? ked nevies, tak mlc.. 27" iMac podporuje i5 a i7, 16gb ram, ATI Radeon HD 4850 a 2TB hardisk v plnej vybave, plus myslim ze je dostupna maticna(u kazdeho iMaca), cize sa da upravit podla seba ;).. cize, ale da, da sa to porovnavat ;) iSroty? vidno ze si s nijakym nikdy nepracoval, alebo mozno par minut,takze tazko vas tu o niecom presviedcat.. cena, sice dost draha, ale radsej budem dlho setrit na iMaca nez na toto tu :D.. a drahe je to max. na nase pomery.. mne je to fuk :D.. kupte si tuto trapnu kopiu ktora vam odide za 3 roky ;) ako toto je smiesne pozerat.. apple vyrobil ipad, zrazu kazdy zacal robit tablety(nevravim ze predtym neboli, ale nie take vykonne a nikto ich nepouzival), a teraz si dokonca dovolili skopcit nieco co je pre Apple 100% charakteristicke :D
snap
mapplec... tak vadi ti ze niekdo odsudzuje jablka ze nikdy to neskusal a bla bla a pritom ty si precitas jeden clanok o niakom all in one zariadeni ktore si nazivo ani len nevidel ne to este skusal a hned vies ze jablko ma na 100percent lepsi vyrobok a ze toto sa za 3 roky dojebe... ........................................ tak neodsudzuj ludi za nieco co robis aj ty...
Tonci20
nezastanem sa mapplec(a) ale iMac mam v praci...som s nim spokojny a to tam stoji vyse roka...notebooky od applu su tiez podla mna jedny z najlepsich... a k tej cene...cena je primenarana, niekomu sa to zda predrazene...mne osobne nie...je to len uhol pohladu a to ako hlboko mas do penazenky :)) peace ;-)
Pappale
ale hovenko.. Apple ma jedinu zbran a to je marketing. DO hlavy kazdemu natlkali: Ak vlastnis APPLE si bohac. Apple si kupuje preto, lebo je to akysi prejav nadradenosti, viacennosti atd. hl. na slovensku! Je to ako kupit si Ferrari a robit sa na velitela sveta. Apple pracuje s tym istym HW ako ostatne spolocnost, lenze oni si dovoluju davat +30% na cenu povodneho HW za "exkluzivitu".
TinoArts
Pappale: thumbs up! :) K veci, iMac je super mašinka, nemôžem si ju dovoliť, ale nejaký čas som na nej pracoval (5-7 minút :D ), vadila mi tá malá klávesnica, inak spokojnosť. Tento Asetek ale môže byť lepší, už len kvôli tomu chladeniu - lepší taktovací potenciál. A hlavne, omnoho lacnejší!. Ale i tak by som si radšej kúpil klasickú zostavu. :)
mapplec
snap - nuz, bohuzial. zatial ma ina firma nepresvedcila o tak kvalitnych vyrobkoch.. mam vela zlych skusenosti s dnesnymi "produktmi".. apple je zatial jedina firma ktora sa ako tak drzi.. uvediem priklad, kamos ma toho starsieho iMaca asi 5-6 rokov a stale slape na 100%.. nevravim, ze ostatne vyrobky su zle, vsak desktop mam PC, ale poznam dost ludi ktory pouzivaju apple produkty dlho a su mega spokojny.. ospravedlnujem sa za moj predchadzajuci prispevok, ale stve ma ze si proste len tak nieco odkopiruju.. kazdopadne, vy (apple haters) robite to iste - precitate si nejaky clanok, pozriete pomer cena:hw a hned uz nato nadavate.. ake je to predrazene, atd a pritom ste to nemali v ruke :D.. iba to vraciam.. u apple nejde iba o HW, tam ide aj o perfektnu vyladenost SW+HW, stabilitu atd.. proste nespoznas ked s tym nebudes pracovat.. pappale - prepac, ale mylis sa.. mne je uplne jedno, ci mam na nejakom e. zariadeni nejake posrate jablko.. mne je to uplne jedno.. mne ide o to, ako to slape.. a apple produkty su velmi stabilne, rychle, maju dlhu zivotnost a kvalitu materialov plus nepchaju tam sracky ako PVC.. vobec mi nejde o to, ze som nejaky "nadradeny" a podobne blbosti.. praveze naopak, slovaci su taki naivni ze veria tomu co hovoris ;).. v inych statoch je mat maca uplne bezne.. pretoze je to na ich pomery vpohode a je to kvalitne.. tu, si pomaly kazdy kazdemu nieco zavidi.. je to smutne.. a k hw, musim opakovat vyladenost HW+SW, kvalitu materialov (vyrabaju si sami case a pod.), a myslim ze maticne su tiez ich.. tinoarts - klavesnicu si k tomu mozes dat aku len chces ;).. a nic nieje dokonale, ani apple, mozno do buducna chystaju spravit nejake lepsie chladenie, mozno vodne.. ale oni skor sadzaju na tichost.. ale posledne ich vyrobky su vacsinou z hliniku, co viaze teplo vynikajuco.. ;) btw.: admini, nepoznate nieco take ako nl2br(); ? takto "naseba" napisany text je strasne neprehladny..
Pappale
mapplec:ono vies, vytahovat spolahlivost a dristy okolo 5-6r. bezproblemoveho fungovania vie kazdi :) furt s tym idu "applisti", ale dam ruku na srdce a poviem to takto: mam telku SONY z roku 1996.. tusim prvy trinitron ci nieco take.. dodnes funguje a ma krasne farby! alebo.. vlastnim PC s WIN 3.1 z roku 1994 tiez funguje.. alebo chces znacky? OK.. mam zakladnu dosku GIGABYTE X38 dodnes drzi aj v horucavach teploty do 40 - 45*C a to mam na nom 8GB ram bez chladicov a pasiv na CORE 2 3,8GHZ! este musim pokracovat? dam este posledny priklad.. SONY NOTEBOOK VAio pred 3r. kupovane za 650€.. od kupy som nepozoroval nejaku zmenu a to sa jedna o notas, ktory je prenasany!!!!!vyzbroj ma ako MaC za 1200€... vsetko sa da vyvratit.. proste.. ak mas uchylstvo a chces sa ukazovat ako jeffo, kral, don, padre, hlava maffianskej stvrti tak si kupis APPLE mozem ti tuna nadavat dristat a kydat... ak na to mas tak si kup, ale vedz, ze za polovicnu cenu budem vlastnit to iste s tym istym vykonom :)
shajek
a to ja nebudem hovoriť že mám doma počítač s doskou Gigabyte GA7ZM + Athlon 700Mhz + Quantum Firebalp 20GB :D a vam poviem :D zavrete v minitoweri :D pernamentne teplota 75-80C :D a mam ho od roku 2000-2001 :D adrzi doteraz :) ako bolo povedane Apple pracuje s tym istym HW ako vsetci ostatny .. len menia chassis... :) a predsalen ... iMac si neupgradujes ked bude novy proc alebo nova grafika :)
mapplec
pappale: no sak to je to smutne, mas telku z 1996, je good, no teraz keby si si kupil telku, tak by ti vydrzala maximalne 5 rokov.. aj opravari ti to potvrdia, ze su radi ked uvidia telku ktora fungovala 15 rokov.. uz je to takmer nonsens pre nich.. a preto podporujem apple, ze u nich sa to este ako tak drzi.. softwarova podpora jedneho produktu je velmi dlho, je zarucena.. plus je strasne lacny sw, update zo starsich verzii na SL stoji okolo 20e (pri klasickych notebookoch s winom, ti 7 bud neutiahne, alebo zaplatis cez 100) a k vyrobkom plny OS dostavas zdarma, nic nedoplacas, kedze v cene tvojho ntbooku bol win za 150.. vynikajuca vyladenost HW+SW, dobra konstrukcia case, nepchaju tam chemicke svinstva, kvalitne materialy.. ja ti neberiem tvoje skusenosti, ja iba vravim ze mam zial ine.. a kazdemu vyhovuje nieco ine.. vsetko sa da vyvratit tojo ;) .. nie nemam uchylku ze dam neviemkolko aby som mal nahryznute jablko niekde nakreslene.. ide mi o dobru investiciu do kvalitneho, stabilneho a rychleho produktu s dlhou zivotnostou... onic viac mi nejde.. s inymi notebookmi som nemal dobre skusenosti.. nic viac nic menej.. ako som povedal, zas hladis iba na HW.. ked s tym normalne nepopracujes a nechytis do ruky, nebudes vediet :)... kral, don, padre? vobec nie.. ked mi ukazes podobne kvalitny notebook tak sa necham presvedcit (teraz nevravim iba o HW parametroch) je iba skoda ze podobny nazor ma vacsina slovakov.. v zahranici ma maca takmer kazdy... a nikto nikomu nic nezavidi.. ;) dam priklad, pozeral som behind the scenes pred vydanim firefoxu 3.6, kazdy druhy mal macbook pro 15"-17".. nahoda? pochybujem..
mapplec
shajek - na najnovsich iMacoch sa myslim da jednoducho vybrat maticna ;).. hej procaky a grafiky, ramky a hdd neviem kto pre nich vyraba a maticne,cases a sw je ich.. je to jedno ludia, kazdemu nieco ine vyhovuje a kazdy ma pravo na svoj nazor :)
mapplec
no tak teraz som sa trocha poucil o cenach :D.. notebook lenovo za tolko isto ako zakladny MBP ma slabsi hardware.. o 2gb mensia ram, a procak intel core2 duo iba 1,8 ghz :D a horsia baterka 4hodiny vydrz.. a grafika intel integrovana :D :D.. no tak teraz ma presviedcajte :D
Pappale
no a este kvalita APPLE vraj super.. hmm... ake to ma problemy s Apple iPhone4??? Ze kzla kvalita signalu v lavej ruke? FAIL ze sa lepidlo neuschlo v case a vidiet to na displayi? FAIL ze vedel o tom Apple dopredu napriek tomu vypustili na trh nove tel. len aby mali ZISK? FAIL :D FACK DA APPLE SHEET DUDE!
mapplec
nojo media si z toho spravili riadne velku aferu :).. keby sa to stalo niekomu inemu tak nic, to sa stava.. za 1. kvalita signalu je zo 70% softwarova chyba(uz je to potvrdene), ktora bude vyriesena za chvilu v novom update ktory bude samozrejme zdarma - a ak sa to ludom aj tak nepaci, tak mozu kludne vratit telefon a bude im vratena plna suma (toto by neurobil ziadny predajca telefonov), taktiez, podobne problemy su aj na inych telefonoch a vyrobcovia s tym dodnes nic nespravili (napr. Nokia E71 - http://www.youtube.com/watch?v=amPG52DVQuk) a zaujimave ze sa nikto na nic nestazoval.. za 2. vies aky je problem uspokojit taky velky dopyt? v rezerve na predpredaj bolo 600000 kusov ktore saa vypredali za par dni, museli skor ukoncit predpredaj.. uz teraz je tazko ziskat iphone pretoze velmi vela ludi si to objednalo a cakaju na to.. kvoli tomu, aby to skor stihli.. im ide o to.. aby nemuseli uzivatelia dlhsie cakat..pretoze to nieje ziaden problem, lepidlo uschne do par dni a nic s tym clovek nemusi robit.. ako nechapem :D :D proste prve dni predaja, to sa stava bezne u kazdeho, iba u apple z toho media vytiahli velku aferu s velkou sancu na uspech pri citanosti.. za 3. apple to dopredu nevedel, odkial to vies? :D.. nie vsetko sa da testovat v labaku, preto sa to snazia potom testovat aj vonku a potom to nejaky magor ukradne a preda.. a media to pretocia, ze si zamestnanec mobil zabudol.. urcite.. je uplne logicke, ze kazda firma robi aj pre zisk.. musi z niecoho zit... lenze problem u ostatnych je, ze ostatne firmy vsadzaju skor na kvantitu ;)
mapplec
teda vacsina z nich.. je to smutne, ale je to tak..
Tonci20
k tomi iPhonu 4 som 2 tyzden v USA a mal som to uz niekolko krat v ruke...ziadna strata signalu...lepidlo pod displayom vidno bolo no na nadlsi krat co som ho mal v ruke ani naznak ze tam daco pred par dnami bolo :))...uz len cakam kym to nas pomaranc da do ponuky a berem to hned :)
Pappale
no mne fuk... mna nikto nepresvedci..vlastnil som APPLE.. kvalite je ok.. vykon totzny s konkurentmi.. jedine com i vadi ne enormne velka cena a kvoli tomu ma nikto nevie nalakat na kupu noveho Makkaca...no a tel. ktoremu po 2r. skonci viaznost a das za neho cca. 1500€ ma lepidlo alebo zly signal, ktory je vraj softw. odstranitelni? OMH kebyze to ma Nokia tak skrachuje :D argumenty a protiargumenty by sme mohli sem hadzat donekonencna, nema to zmysel. Ak na to mas prachy tak si kup, ale ako som uz pisal, taky isty vykon budem mat aj ja, z 50% sumy, ktoru si vyvalil na Mac... kto vyhral? JA alebo TY? je to skor boj EGA vs. EGO.. ja mam BMW ty mas AUDI ja mam 8airbegov za 60000€ ty mas 8+1reprosustavu za 620000€
sidopd
ježiš nieeeeeeeee, už nepíšte prosím Vás chaloši o jabľčku lebo od smiechu mi bachor potrhá.... To stále treba flame okolo tohto,,, ATi vs. nV sa nechytá ani náhodou .... A hore uvedený stroj ani moc nechcem, radšej klassic PC, určite napíše mapplec,že si mám kúpiť MacBook-a ,že ma na 100% prežije:)))....
mapplec
pappale - oficialne predavany iphone neviazany v britanii napriklad stoji okolo 550.. viazany v USA stoji 199(16gb), na slovensku fakt neviem ako to bude, podla toho si vyberem ci kupit abo ne, kazdopadne bude to blbost operatorov ze to predavaju tak draho :/.. jojo je softwarovo odstranitelny, problem je vo vzorci ktory urcuje silu signalu, nielenze zle ukazuje, on riadi aj operacie na ukoncenie hovorov v pripade maleho signalu a pod. a vravim ze to je zo 70%, zvysnych 30 ked uz je to take hrozne pre niekoho moze si kupit bumper za 29.. ach zas ta cena? cena je velka na nase pomery.. a to nieje ich problem.. v zahranici ma maca kazdy.. a nik nikomu nezavidi.. nojo nema to zmysel... maj si :).. nn nieje to boj.. je to iba diskusia.. mne nejde o to ci vyhram.. :) a aj keby si neviem co mal, nic by som ti nezavidel.. proste to mas,a fajn :).. sidopd - preco? :) kazdy ma svoj nazor.. aj ja mam desktop PC.. flame? skor burliva debata :P
sidopd
mapplec ale no tak, búrlivá debata??? Ani náhodou... JE TO ČISTÝ FLAME lebo to nemá max. nič spoločné s hore uvedenou "novinkou" (že sa to podobá je niečo iné)....
mapplec
sidopd - hej hej mas pravdu :D, je to vpodstate OT, ale ja som to vlastne nezacal.. iba som povedal ze je to kopia iMacu a je trapne kopirovat nieco co je charakteristicke pre druhu firmu, to bolo k veci.. potom sa to dako rozbehlo :D
Tonci20
no to mas tak ako ked kamion plny benzinu pustis zo strmeho kopca a nefunguju mu brzdy...
TinoArts
Riešme tu Asetek a tento model. Nie Apple a ich iMac. A bodka... stručne: chytí si to dobrá značka, ponúknu to za dobrú cenu a bude to pekný stroj, no ja si ho nekúpim aj tak. :)
Pridať nový komentár
TOPlist