EN

Apple: problém s iPhone 4 neexistuje, ale aj tak rozdáme bezplatné obaly

Steve Jobs sa na tlačovej konferencii vyjadril k údajným problémom iPhone 4 so stratou signálu.Problém so signálom, resp. jeho stratou po dotyku ruky s určitou časťou antény, je už niekoľko týždňov silne medializovaný. Písali sme o ňom aj u nás. V podstate sa jedná o situáciu, keď užívateľ spojí rukou dve časti externej antény v ráme iPhone 4, čo má za následok výrazný pokles signálu. Steve Jobs sa teraz k tejto téme po prvý krát verejne vyjadril.

Za prvé - aktualizácia iOS na verziu 4.0.1 prináša zmenené zobrazenie intenzity signálu. Teraz by už pokles "paličiek" nemal byť taký katastrofický, ako to bolo u prvej predajnej verzie iPhone 4.

Za druhé - Steve odprednášal niekoľko, núka sa povedať "alibistických", faktov. Najprv ukázal, že aj iné smartfóny trpia stratou signálu pri určitom spôsobe držania. Predvedené boli skúšky s BlackBerry Bold 9700, HTC Droid Eris a Samsung Omnia II. Testu je venovaná dokonca celá osobitná web stránka.
Ukázané boli aj niektoré štatistiky, ktoré (prekvapivo?) ukazujú iPhone 4 ako najlepší smartfón doteraz. Počet ľudí, ktorí sa údajne sťažovali na problémy so signálom na zákazníckej linke, je iba 0,55%. Ak sa ale tento údaj vzťahuje na celkový počet iPhone 4 užívateľov, je to pomerne vysoké číslo - ~ 16500. Tiež počet vrátených telefónov je menej ako tretinový, oproti rovnakému obdobiu predaja predchádzajúcej generácie iPhone.

Napriek tomu sa však Apple nepostaví k problému chrbtom. Každému užívateľovi iPhone 4 ponúkne možnosť vybrať si bezplatný obal pre svoj telefón. Ten zakrýva celý bok telefónu a teda zamedzuje dotyku s externou anténou. Platí to pre každý iPhone 4 zakúpený do 30. septembra, a ten, kto si už obal zakúpil, dostane peniaze späť. Ak by ani toto nestačilo, stále je možnosť iPhone vrátiť.

V závere však Steve Jobs v podstate poprel existenciu problému so stratou signálu, alias antennagate:

But the data supports the fact that the iPhone 4 is the best smartphone in the world, and that there is no antennagate.  And that´s what I had to present to you today.


Okrem tohto sa Steve vyjadril aj k problémom s približovacím senzorom a sľúbil nápravu v ďalšej aktualizácii iOS.
Biely iPhone 4 by sa mal začať predávať koncom tohto mesiaca.











Zdroj: DailyTech
Komentáre (50)
TinoArts
maco54: hahahahah :D slovo odborníka. HTC drisne nazem a riha v telefóne. iPhone strčím do vrecka a zadný kryt kaput doškriabaný. Android v HTC je ovela rýchlejší ako OS v iPhone, treba GPS, dám GPS aj do innej značky. Vieš o tom nič. :)
Michal Bajánek
problem neexistuje, problem je v uzivateloch ze blbo drzia telefon :D
Filip-ito
tak tymto si ma apple ziskal , kaslem na ipod touch , pockam si hoci dlhsie na iphone 4... biely iphone 4 a mozte si vy tu hovorit o vasich desire a neviem o com :) toto by pre vas vase HTC nikdy nespravilo
Wizik
Filip-ito : Jasné, že HTC pre nás užívateľov niečo také neurobí, lebo Desire nemá takéto problémy, ja si svoj telefón môžem chytiť ako chcem, to je ale luxus, ktorý mi apple nedopraje :-)
Michal Bajánek
htc to robit nemusi lebo vie spravit taky telefon aby som ho nemusel nosit v kondome :D
rayen11
2Filip-ito: rozdiel medzi HTC a Apple (a prave ten je zasadny), ze HTC telefony robit vie...=DDDD
Ján Kurej
za bezkonkurencne najlepsi smartfon v momentalnej ponuke mi to stoji zato, aj tak nosim ochranne puzdro ...
Frosty
ja som to vravel ze je to blud na ntu.. btw co znamena to slovo "alibistickych" ? :D
Gudas
http://slovnikcudzichslov.eu/index.php?page=find&word=alibista
icefire
Ach vy h8teri. Kym sa u nas u operatorov zacne predavat, tak uz davno budu tieto problemy opravene. Ked nemate nic ine na robote, ako pisat hluposti o veci, ktora sa vas vobec priamo netyka, tak vam akurat zavidim vas volny cas.
Pappale
presne tak vsetci HAETERI sa na to v***** vsak MATE TELEFONY s ktorym viete volat aj spod paplon :D N900 and LINUX/MAEMO 4 EVER!
shajek
Ach vy h8teri. Kym sa u nas u operatorov zacne predavat, tak uz davno budu tieto problemy opravene. Ked nemate nic ine na robote, ako pisat hluposti o veci, ktora sa vas vobec priamo netyka, tak vam akurat zavidim vas volny cas. .... :D alibista :D a ty to co obhajujes :) od kedy sa vydavaju telefony ktore maju chyby a pocas predaja sa opravuju ? :) tak tak .... Nokia a Linux 4ever
icefire
No tak chod napr. do celeseriovo chybnej E52, ktora ma antenu mimo ineho v spodnej casti telefonu, alebo do dalsich E-ckovych Nokii, kde telefon prestane mrznut az po niekolkych mesiacoch a reviziach FW. Ohladom Linuxu sa nevyjadrim, lebo ten nepouzivam.
Michal Bajánek
nokie su ksunt. ak maju symbian stoja za 3 veci. Jednoznacne dneska android. U apple skor ide ze predavaju podla nich spicku v telefonoch a vyrobia ho s dost zasadnou chybou a ktomu este tvrdia ze sa nic nedeje :D
predatormx5
problem neexistuje a rozdaju milion ci kolko 30 eurovych Ip kondomov!!!, apple by nedal ani cent navyse niekomu, kedze ich politika je platte, platte, nevadi ze nefunfuje ale aj tak platte. Kopu testov dokazalo ze problem je ale oni nie a nie sa priznat. Proste totalni luzri, sak ked sa nieco nie uplne podari tak sa preboha priznam a navrhnem riesenie a nie oni tu len zatlkaju a zatlkaju a tvaria sa ze setko je v poriadku
matej
a takáto je pravda :D http://pics.kuvaton.com/bshit/1_iphone.jpg
TinoArts
Apple u mňa po prečítaní tohto článku klesol z 0 na -2. Dôvod? Strata signálu neexistuje. Klamú zákazníkov z očí do očí, resp. z monitora do očí. Povedať o sebe "máme najlepší smartfón na svete" je neskutočne detinské, úbohé, eplácke, a ku všetkému to nieje ani z ďaleka pravda. Ešte v minulom článku som písal, ak pôjde cena dole, budem uvažovať o kúpe, teraz by som sa na nich vykakal už z princípu. Mimochodom, pri aktualizácií iOS budete signál strácať aj tak, akurát bude naprogramované zobrazovanie viacero paličiek pre NoStress účel. (:D) Ďalšia vec kvôli ktorej by som to ani len neaktualizoval, niekde v lese by som mal 3 paličky, a pri tom signál v offlajne. :)
TinoArts
icefire: kakáš si do huby :D ...celosériovo chybná E52 bola síce doopravovaná až po niekolkých mesiacoch a opravách fw, no som zvedavý, ako chce Apple úpravou fw dosiahnuť aby sa obvod krytu zmenil na nevodivú časť. :D To už by museli spraviť fyzicky nový telefón, napr. iPhone 4 rev.2, ale ako poznám Apple, už by to bol iPhone 5 :D, a samozrejme o 450€ drahší.
Frosty
TinoArts ty si asi nejaky expert a vyrobca toho telefonu aj anteny ze ty to vies lepsie jak oni ze signal sa straca len v lavej ruke sak to je uplne logicke nepochybujem o tom ani kus (ironia)
Frosty
a okrem toho moznoze fakt im to tam len zle ukazuje tie palicky
rayen11
2 Frosty: mozno Elvis stale zije...lol...
TinoArts
2Frosty: samozrejme, zle ukazuje paličky a hovor vypadáva úplnou náhodou však? A vyznám sa v tom viac ako oni? Aké známky si mal (resp. máš v škole)? Ak tam niekto napíše, (apple) že sa signál stráca preto, lebo sa rukou spoja 2 časti ktoré spôsobujú stratu, teda to musí byť vodivé. Takže nehovor kraviny keď o tom nič nevieš. A nabudúce si to povedz v hlavičke, a potom to sem napíš, aby si nepísal (nejakou náhodou) úplne blbosti.
bladejac
Škoda reči, osobne mam 3G ale už by som do IPhona nikdy nešiel...
endy
a povedz dovod ?
Michal Bajánek
strata signalu nie je softwarova chyba. kto im toto zhltne je blb fakt. Je iekolko studii kde je dokazane ze signal sa straca ked sa ruka dotkne vodivych casti. To ze nebudem mat signal a nebudem moct volat ale pritom ufon mi bude stale ukazovat 3 palicky tak to svedci kam to apple taha. 3G som uznaval v tom ze vdaka nemu sa rozputala telefonna bitka, priniesol kopec inovaci a prinutil ostatnych telefonnych vyrobcov aby sa konecne pohli dopredu. Ufon 4 je ale len marketingova hracka (ako aj ipad). keby naozaj chyba neexistovala nikdy by apple nevypustil zdarma puzdra do obehu. Odkazovat sa na ine znacky je ubohost, lebo ani jeden telefon nestal to co ufon 4 a ani o jednom nebolo tolko basnene. Skoda osobne nie som fanda apple ale cakal som ze zas posunie hranice trochu dopredu, na skodu ich neposunul.
Gudas
Premazaná "diskusia". Každý kto sa bude snažiť pokračovať v predtým nastolenom tóne, má BAN.
baqq
Mne sa velmi paci to, ze ako riesenie straty signalu vydaju softwarovy patch, ktory tu stratu nebude ukazovat, ale ukaze ti ze mas stale plny signal :))) Je to nieco podobne, ako vyriesit svietiacu kontrolku prazdnej palivovej nadrze tym, ze sa vyberie ziarovka z palubnej dosky a uz to svietit nebude :) parada
mapplec
ste dost naivny ked si myslite, ake je HTC uzasne a podobny problem nema.. vlastnim HTC Legend a pri urcitom drzani tiez stratim uplne signal :).. o WiFi ani nehovorim.. tymto som nechcel poukazat na to ze HTC niesu dobre telefony, iba som vam chcel vyvratit naivnu predstavu o bezchybnosti HTC... u Apple sa mi paci, ze si to vedia priznat, ostatne spolocnosti by na to kaslali a oprava ani nahrada by sa nekonala.. nechapem vas ludia, naco to aj tak komentujete, ked sa da telefon vratit za plnu sumu.. clanok sa mi moc nepacil, hlavne preto ze bol pravedpodobne napisany vyslovene clovekom ktory Apple nema v oblube, tzn. bolo viac subjektivny nez objektivny.. odporucal by som si tu konferenciu normalne pozriet v originale, nie si tu o tom precitat nejaky clanok a hned kritizovat... a co sa tyka problemu, je to velka bublina (napr. http://www.youtube.com/watch?v=Y07zJwZCgqk) a aj tak sa ju apple snazi riesit cize nevidim dovod ;) co sa tyka ceny, neviem zkade tu mate tie obrovske sumy ale ok :D.. na sk eshopoch sa predava iphone neoficialne, tzn. cakajte aj vacsie sumy.. ceny operatorov zavisia skor na operatoroch, tzn. by som nadaval skor na nich.. baqq: ty asi vobec nevies o com je ta aktualizacia.. odporucal by som si to viacej nastudovat pred tym nez nieco poviem..
TinoArts
mapplec: hmm, fanda, nič v zlom, poviem len svoj názor. :) Snáď ho zoberieš. Nevravím, že HTC a podobne nemajú podobný problém so signálom, no ako povedal tuším HellAngel, to HTC nebolo ospevované na každej TV stanici a každej WWW stránke, a bolo o nejakých 200€ drahšie.... To, že Apple sa snaží problém riešiť je síce pekné, chválim, že rozdávajú púzdra zdarma, no háčik je v tom, že oni vravia že tam žiadny problém nieje, miesto toho len zvýšia ukazovatel paličiek, tzn. choď do Prahy do metra, a garantujem ti, že budeš mať ukázané 3 paličky. :D Proste o tom to všetko je. btw., nerieš, že článok písal niekto kto Apple nemá rád, takéto výhovorky majú len tí ktorý Apple naopak radi majú, a neviem na čo je to dobré.
TinoArts
oprava, o 200€ lacnejšie, nie drahšie.
Michal Bajánek
mapplec: som vlastnikom uz nieviem ani kolkeho HTC. To co ty tu rozpisujes je bezny jav u telefonov, ale ten problem sa neda provnavat s apple. Je vseobecne zname ze ked rukou prekryjes antenku (volakedy davno bola vysuvna a vyvedena mimo drzania) / pripadne wifi tak signal zoslabne. Je to podobny jav ako ked prides do miestosti kde su sirsie steny a signal trochu zoslabne. Ale apple ma este vaznejsi problem a to ze ked drzis za kovove hrany tak ti signal jednoducho vyskratuje a musis telefon divne drzat aby ti to signal neztratilo. Dalsia vec to ze apple o tomto probleme vedel a neriesil to pred vypustenim do obehu je dost ubohe(je vidiet ze apple uz nie je kvalita ale kvantita). Pises dalej ze jobs priznal chybu, asi zle citas. Jobs povedal ze chyba nie je, ale koli utiseniu verejnosti da do obehu silikonove puzdra. Osobne si myslim ze to telefon akurat tak pekne zospati. este mi teda vysvetli tu aktualiacie, lebo zatial co som cital tak som presne toho nazoru co napisal baqq. A ako som pisal vyzsie nie som odporca apple, prave naopak bol som rad ze vyslo 3G lebo to pohlo telefony dopredu, ale toto je krok spet.
mapplec
TinoArts: tvoj nazor respektujem, no pokial viem, kazda firma svoje produkty ospevuje :D.. bolo by to divne keby nie ;)... "oni tvrdia, ze tam ziadny problem nieje": doporucujem ti, ako som uz spominal, pozriet si original konf. a nie iba nejake prelozene utrzky... ale napoviem ti, jobs zacal konferenciu videom s vpodstate parodiou na tento problem a medzi prvymi bodmi bolo napisane: We´re not perfect, Phones aren´t perfect.. v poslednych vetach tvrdil ze oni v tom problem vidia, aj ked "hard data"(teda statistiky) tvrdia nieco ine a budu to riesit.. to iba tak mimochodom... co sa tyka aktualizacie, ta riesila prave to, ze tam bolo o dost paliciek naviac kvoli chybnemu vzorcu na vypocet signalu, cize presne naopak ako vravite.. v oblastiach so zlym pokrytim mali ludia 4 palicky a zrazu klesli na 1 az 0 iba kvoli tomu, ze vskutocnosti boli palicky 2, tzn. ze ten pokles nieje taky katastrofalny.. co sa tyka tohto clanku, taketo stranky by mali mat objektivne clanky aj kvoli tomu ze autor spolocnost nema rad.. teraz nemyslim, aby ich ospevoval, ale aby to aspon nepisal takym stylom... HellAngel: jasne ze to ma kazdy telefon.. suhlasim, no to co tu zas ty pises je uz prepac, ale ovlivnene mediami.. vskutocnosti to nieje az take katastrofalne, jednak kvoli aktualizacii popisanej vyssie a jednak kvoli tomu, ze rozdiel medzi antenou v iphone a v inom telefone je, ze v iphone4 clovek vie presne kde sa antena nachadza a kde moze stratit signal tym padom to vyzera horsie:D.. apple to vedel, no neriesil kvoli tomu, ze si myslel ze je to OK ked robia to iste aj ine telefony.. tie tri tyzdne co sa apple na toto nevyjadroval apple hladal riesenie tohto problemu.. jobs nepovedal ze problem nieje, konferencia to dokazuje mozes si to pozriet.. ako bolo spominane vyssie.. v konferencii to viac rozvinul nez len v nakych mailoch.. nie, ja zle necitam, ja iba viem, co bolo povedane na konferencii pretoze som to cele videl v povodnej eng. verzii ;) mimo to, apple vraj tajne nahradil material okolo anteny.. tzn. nove tento problem uz asi nebudu mat.. aj tak nam to moze byt jedno, kym bude 4ka na slovensku uz bude aj 5ka...
mapplec
problem nepopieram, no zatial sa mi to nezda take vazne.. mozno je to o trosicku horsie nez na inych fonoch, ale nei tak vazne.. samozrejme, ak sa o tom presvedcim na vlastne oci, vsetko beriem spat.. no zatial ma to presvedcilo skor tak ze ide o bublinu a videl som uz kopu videi s ludmi ktorym to nerobi.. tazko o tom debatovat ked to vratane mna nikto z tejto stranky nedrzal v ruke..
TinoArts
To je pravda. Som rád že si to zobral ako názor a neotvárame tu hádku. Len napíšem k tomu, že je kopec videí kde sa signál nestráca. Poviem ti len tolko, na jednom videu (myslím že z tej konferencie, ale niesom si istý) bol aj 3Gs, a myslím, že to kleslo o 3 paličky dole, no ja nech ho držím ako chcem, klesne len o jednu paličku. Buď je to tým, že mám vydarenejší kus (pochybujem) alebo tým, že výsledky s konkurenčnými značkami boli zmanipulované. Nehccem obviňovať, ale je to možné, kedže som pri iných značkách nenašiel ani jedno video s anténov, okrem toho s konferencie. Možno je to ale len náhoda. :) Mimochodom, ak Apple nahradí obvod krytu plaatom, už u mňa nebudú dominovať tým, čím u mňa doteraz dominovali = pevným krytom. :)
TinoArts
***plastom, nie "plaaton" preklep.
mapplec
hmm, ci to uz bolo zmanipulovane,ci nie, to sa nedozvieme, ale silne pochybujem ze bolo. robi mi to na mojom HTC legende, cize to mozem potvrdit, a signal sa tiez uplne strati.. ak mi neveris, mozem to neskor natocit.. co sa tyka slavnej Nokie v tejto oblasti, Nokia E71 ma presne ten isty problem (tu je video: http://www.youtube.com/watch?v=amPG52DVQuk). na konferencii myslim 3Gsko nebolo ukazane ze bolo testovane.. oficialne sa ani nevie, ze to apple nahradil, cize tazko tu vraviet o tom ake materialy boli pouzite :).. ale nemyslim si, ze by to nahradili nejakym nekvalitnym materialom.. :)
Michal Bajánek
konecne rozumna debata. Problem ako taky je aj ze na apple sa hodne cakalo a velmi vela sa od neho ocakavalo. Preto taky rozruch okolo toho signalu. Je jasne ze nove ufony tymto trpiet nebudu (to by uz bol fakt brutal od apple keby to nevyriesili) ze budu nove revizie, ale ty co si ho kupili doteraz su odkazany nosit skarede gumenne puzdro. taktiez suhlas s Tinom ze zamenou za plast to uz nebude ono a dufam ze tam daju nejaky nevodivy kov. Preco som nahnevany na apple jednoducho vysvetlim, jednoducho som cakal ze vyrobia super telefon a zas posunu hranice dopredu ale to sa neudialo.
mapplec
podla mna ich posunuli dopredu, iba tu antenu treba fixnut.. ten retina displej je neuveritelny, vraj ma iba jednu nevyhodu: ked si nanho zvyknete, ostatne displeje vam budu pripadat strasne :D :D ... vpodstate prvy mobil s HD kamerou a ten fotak patri medzi najlepsie mobilne fotaky.. atd atd.. fakt iba skoda tej anteny :/.. uvidime co bude dalej.. a inak mas pravdu, konecne nejaka diskusia a nie nejaky blby flame...
mapplec
* skoda tej anteny teda ak je to pravda s nou..
Michal Bajánek
HD nenatacala uz aj Samsung i8910 HD? ten displej je fakt pekny uvidime co prinesie noveho samsung :D
TinoArts
Čo sa týka Retina displeju, posúdim až keď uvidím na vlastné oči, ale strašne sa na to teším ak to bude také dobré ako papierovo. Možno posunul latku zase o niečo vyššie, ale určite nie o tolko ako za čias 3G. Taktiež chválim použitie A4, snáď to bude lepšie ako posledné ARM11. No a čo sa foťáku týka, taktiež posúdim až potom, no skôr by som vsadil na inú značku s xenónovým bleskom, no ktovie, možno iP4 fotí lepšie. Čo sa týka 720p kamery s 30fps - pochvala! :)
Michal Bajánek
velmi pekne clanky: http://iphonemania.mobilmania.cz/Vyrobci+reaguji+na+antenovou+aferu+Apple+A+neberou+si+servitky http://iphonemania.mobilmania.cz/Doporuceni+profesionalu+nekupujte+iPhone+4
TinoArts
HellAngel: áno, zvládla to aj i8910
patoman
tie prve iPhone 4 su nahovno. ani poriadne volat sa z nich neda a vraj maju aj žlté flaky
TinoArts
patoman: si trošku pozadu v diskusií, prečítaj si aj príspevky iných pekne od hora dole. Mimochodom, aké žlté flaky myslíš? Displej? Zaručujem ti že na displeji nie, ten displej je elita.
TinoArts
Pardón, máš pravdu. Naozaj aj na Gizmondo sa o tom zmieňuje, že sa objavujú tmavožlté flaky. :O Dosť ma to šoklo.
Gudas
O fľakoch sme písali už aj tu: http://www.pc.sk/modules.php?name=quick_news&what=read&id=2619
Michal Bajánek
ale flaky napokom zmizli, bolo to zevraj len neuschnute lepidlo ci co :D
xiao
<p>&nbsp;</p> <p>Nike Dunk – Varsity Bones </p> <p>Having just showed an inside look at the new selection for the <a href="http://www.okdunks.com/nike-dunk-sb-low-c-1.html">Nike Dunk SB Low</a>collection, The Thriller, here’s another preview to the third installment. ?The<a href="http://www.okdunks.com/nike-dunk-sb-mid-c-2.html">Nike Dunk SB Mid</a>, or Black Rebel Motorpsycho Club, is fantasy biker gang that lives fast and dies young. ?The design attributes to the unconformity to society, and rather taking to the road with your loyal comrades. ?The BRMC Dunk?is an intense mix of locks and chains, denim rivets, gang patches and zippers on quilted linings, and animal fur. ?Like The <a href="http://www.okdunks.com/nike-dunk-sb-high-c-4.html">Nike Dunk Sb High</a>, this highway hellion is set to launch October 5th from the Royalefam site.</p> <p>&nbsp;</p>
maco54
Hlupaci sak iphone vyrabaju len ludia a ty sa bohuzail mozu pomylit noaco stalo sa stalo opravia. Na HTC by sa vysrali a spravili by novy medel. Ze daju obal ? vyborne aj tak by som si ho kupil a nie ako vase HTC drisne na zem a riha v telefone. A este tie operacne systemi co maju HTC no sral to pes aplikacie ziadne mozte byt radi ze vobec idu tie telefony. Sak co iphone nema si stiahnem z netu treba GPS mam GPS, treba iny program najdem. HOTOVO :D
Pridať nový komentár
TOPlist