EN

Panasonic s prvou 3D kamerou pre bežných užívateľov

Pokiaľ chcete stereoskopickú 3D kameru a nemáte nazvyš tisíce dolárov za profesionálne riešenie, má pre vás Panasonic dobrú správu - nadchádzajúci týždeň predstaví lacnú 3D kameru HDC-SDT750K.Stereoskopické zobrazovanie je tu s nami už dlhšiu dobu, no až nedávny kasový trhák Avatar zrejme rozbehol 3D mániu naplno. Film s nápelkou 3D má zaručenú akú-takú návštevnosť už vopred, viac dimenzií začalo rezonovať aj vo svete výrobcov TV. Dá sa očakávať, že aj bežní užívatelia budú čoskoro chcieť vytvárať svoj vlastný multimediálny 3D obsah. Kamery s takouto funkcionalitou však sú zatiaľ len pre "profi" trh, za ťažké tisíce dolárov. Panasonic to však už čoskoro zmení.

28. júla, teda nadchádzajúcu stredu, plánuje Panasonic v japonskom Tokyu predstaviť svoju prvú "consumer level" 3D kameru. O tom, že firma niečo také chystá, sa hovorí už pár dní, no dnes sa objavili aj prvé konkrétnejšie informácie.
Na domovskej stránke kamier je už zaradená aj novinka s názvom HDC-SDT750K. Podľa zverejnených fotografií však pravdepodobne nepôjde o celkom novú kameru, ale o high-end 3MOS model HDC-HS700 s nasadenou špeciálnou konverznou optikou. Nahrávať by sa malo do AVCHD formátu s rozlíšením 1080p a so snímkovou frekvenciou 60fps, samozrejmosťou bude aj firemná stabilizácia obrazu Hybrid O.I.S.



Ďalšie technické detaily, ako aj dostupnosť a cenu sa dozvieme zrejme už túto stredu. Budeme vás samozrejme informovať.



Zdroj: Engadget
Komentáre (13)
vacropoli
hmm ale ako to doma využijeme? :D
Wizik
No predsa si kúpime k tomu aj 3D TV :-D
GABO
A pri 3D zistíme, že ta plocha je akási malá aj pri veľkej obrazovke...:) teda ja mávam ten pocit (doma 3D telku nemám len som to párkrát vyskúšal ..)
Wizik
To by chcelo 3D projektor, plátno a uhlopričku aspoň 3 metre :-)
TinoArts
Som zvedavý na cenu, snáď to nebude len pre zazobaných turistov ktorý si budú kamerovať tuctové zábery z dovolenky. (: Aj tak to doma nevyužijeme, na čo nám bude lacná kamera, keď dáme stovky/tisíce eur za 3D TV?
stanomx
tak aspoň 2500€ za kameru... a ten projektor by bol reálnejší oroti TV...
TinoArts
"Pokiaľ chcete stereoskopickú 3D kameru a nemáte nazvyš tisíce dolárov za profesionálne riešenie, má pre vás Panasonic dobrú správu - nadchádzajúci týždeň predstaví lacnú 3D kameru HDC-SDT750K." ........takže pochybujem že 2500 len za kameru. Podla mňa výrazne menej.
Frosty
ja TV nepozeram vsetko pozeram na PC tam sa to neda kupit ?
landrower
aj tak potrebujes monitor co zvladne 3D, zacinaju pri 1000€.... ak by ta kamera stala podobne, co sa da predpokladat, tak to stale nebude najhorsie...
TinoArts
A za ďalšie, to že si kúpič takúto kameru, nerátaj s tým že si natočíš pokračovanie Avatar-a :D
snap
co ty vies ake tu maju ludia ambicie? :)
TinoArts
Ambície by boli, prostriedky už nie. :) "Prvá 3D kamera určená pre verejnosť" nemôže byť nič extra prevratné (podla mňa).
rottenkiwi
Ked bude Tour de France 3D, potom si kupim 3D TV. Toho roku som videl slecny na motorkach ako fotili fotakmi s dvoma ultrawide objektivmi pri sebe. Ze by z toho robili embosovane fotky ?
Pridať nový komentár
TOPlist