EN

Interpad - ideálny Android tablet?

Na jeseň tohto roka by sa na trhu mal objaviť tablet Interpad s operačným systémom Android 2.1. Sľubuje až 12 hodinovú výdrž na batériu, 10" kapacitný dotykový displej a vďaka 1GHz nVidia Tegra 2 procesoru aj schopnosť prehrávať 1080p HD video cez HDMI výstup.Pri téme tablet sa už dnes zrejme každému vybaví iPad od Apple. Výrobcovia týchto mobilných počítačov sa budú musieť zmieriť s tým, že každý bude ich produkty porovnávať najprv so super populárnym iPad-om. Interpad, ktorý je v podstate len preznačneným tabletom Malata A1011, sa približuje kvalitám iPad-u zatiaľ asi najviac.

Interpad sa na trhu objaví v priebehu jesene, aspoň podľa nemeckej domovskej stránky. Ide o 10" tablet s kapacitnou dotykovou obrazovkou s "HD Ready" rozlíšením a procesorom nVidita Tegra 2 T20 na frekvencii 1GHz (základom je dvojjadrový ARM Cortex-A9). Vďaka nemu bude tablet schopný prehrať MPEG2/ MPEG4/ H.264/ H.263 a VC-1 video až do rozlíšenia 1080p, samozrejme tiež cez integrovaný HDMI výstup. Okrem HDMI je Interpad vybavený aj USB portom, výstupom na slúchadlá a čítačkou mikroSD pamäťových kariet.



Interná pamäť má kapacitu 16GB, operačná pamäť zas 1GB. Bezdrôtová komunikácia zahŕňa BlueTooth 2.1 a WiFi 802.11b/g. Celkové rozmery sú 253 mm x 164 mm x 12,5 mm a hmotnosť iba 660 gramov. Integrovaná batéria s kapacitou 3900mAh by mala poháňať Interpad po dobu ôsmich až dvanástich hodín. Použitý je operačný systém Android 2.1 od Google.

Interpad by sa mal predávať za cenu okolo 399€. Na december je v pláne aj aktualizovaná verzia s Android 2.2, 3G modulom, GPS senzorom a kamerou za cca 500€.






Tablet Malata A1011, ktorý by sa v Európe mal objaviť ako Interpad



Komentáre (20)
avixe
tie nestastne otlacky prstov.. preco to neurobia matne?
TinoArts
Gudas: jo jo, prehliadol som to , I'm sorry. :)...avixe: pretože by sa to ľuďom zdalo škaredšie. Lesklá je ,,moderná,, a ľuďom sa to páči viac - marketing.
Nameless
taketo nieco by som chcel na zachod :D to musi byt parada
TinoArts
Ja keď som na záchode dlhšie ako 5 minút tak to väčšinou nemyslím na pohodlie pri tablete. :D Ale už sme mimo témy... :D
avixe
leskla sa paci viac jednemu z desiatich ludi..
landrower
avixe: ano? robil si prieskum? celosvetovy trend je "co je leskle to je cool", prakticky skoro vsetky mobilne zariadenia sa robia v lesklej povrchovej uprave.... inak fajn vecicka, s vecsou kapacitou by z toho bolo fasa HTPC, este ak by to zvladalo aj dual display...
avixe
ty si prieskum robil? momentalne predavam v pc predajni, viem co na to zakaznici hovoria
avixe
len upresnim ze sa bavime hlavne o displeji a jeho uprave.. zvysok zariadenia je matny co je fajn
TinoArts
Ahá displej. Tak o tom by sa dalo polemizovať. Lesklý displej prináša krajší, jasnejší obraz a omnoho lepšiu viditelnosť na slnku. Taktiež sú tam ale tie otlačky. No myslím, že viac výhod ako nevýhod.
r.b.class
leskly displej a lepsia vyditelnost na slnku...kks..clovek sa tu hra na odbornika a pritom nevie ani zaklady
avixe
to svetlo potrebujes pohltit, nie odrazit ..
TinoArts
Neriadim sa papierovými informáciami aby som sa hral na (ako hovoríš) odborníka. Hovorím zo skúsenosti. Vystriedal som už desiatky notebookov, a precestoval s nimi už mnoho kilometrov, takže sa mi nesnaž vravieť koniny. S lesklým displejom uvidíš na slnku omnoho viac, kedže sa svetlo odrazý ešte na fólií nad displejom, nie v displeji. Takže na odborníka sa tu nehraj ty.
TinoArts
odrazí* - hrabe mi :O
Michal Bajánek
myslim ze nie len priblizuje sa ku ipadu ale ho aj predbehne. Velmi pekny a cenovo prijatelny
TinoArts
Hardvérovo absolútne super, ak ozaj nebude mať problém s prehraním 1080p videa a ak bude mať naozaj 12 hodinovú výdrž, tak jednoznačne palec hore. Velmi sa mi to páči. :)
Frosty
este kus a budu mat skoro lepsie ako McKay potom si to urcite kupim
jursky
To už je lepšie než môj stolný počítač. Môj nedokáže prehrávať ani 720p plynule :D
shinai
už sa niečo rysuje... keby tú cenu tlačili nižšie, to by bolo super!
TinoArts
Ono to 1080p je len papierový ťah na vyjadrenie výkonu. Podla mňa je na 10" displeji úplne zbytočné zriaďovať FullHD video. :)
Gudas
...práve pre HD video je tam HDMI výstup ;-)
Pridať nový komentár
TOPlist