EN

Detaily o 100 miliónoch užívateľov Facebook-u unikli na torrent sieť

2,8GB archív s osobnými informáciami o stovke miliónov užívateľov siete Facebook je možné stiahnuť cez P2P sieť bittorrent. Legálne.Možno trocha prekvapivo znie tvrdenie, že takýto únik približne pätiny všetkých užívateľov najväčšej sociálnej siete na svete, je legálny. Ron Bowes zo Skull Security vytvoril totiž aplikáciu, ktorá zozbierala údaje z verejne prístupného adresára facebook.com/directory. Tu sa nachádzajú detaily tých ľudí, ktorí nevenovali pozornosť nastaveniu svojho súkromia a nechali tak svoje osobné údaje viditeľné pre vyhľadávače. V podstate teda ide iba o zbierku verejne prístupných dát.

Súbor obsahuje názvy účtov spolu s odkazmi na profily užívateľov, prostredníctvom ktorých sa dá dostať k údajom ako adresa, dátum narodenia či dokonca aj telefónne čísla. Prístupom na profily sa dá tiež prehliadať zoznam priateľov a ich profily, aj keď tí si nastavili súkromie tak, aby neboli vyhľadateľní.

Kto by mal veľký záujem mať tieto dáta pohromade, môže skúsiť stiahnuť súbor cez torrent, ktorý je na domovskej stránke. Podľa autora je možné zaindexovať okrem verejne prístupných užívateľov aj ich skrytých priateľov, to však bude vyžadovať  viac času a hlavne prostriedkov.
Komentáre (16)
adun
dalsi FB fail, pomaly ale isto to prestavam pouzivat...
TinoArts
mano8, čítal si to vôbec? Unikli len informácie, ktoré vyhladá aj Google. Uniklo len to, čo si ľudia nechali odkryté aj pre verejnosť, nič súkromné. Ak tam ľudia mali prístupné aj niečo súkromné, to už je ich debilita.
Frosty
to na veci nic nemeni nemalo sa to stat..
TinoArts
Prečo nie? choď na facebook.com/directory a máš tam presne to isté čo v tom 2g archvíe. To je ako keby teraz niekto zhromaždil všetky články z PC.sk a ty by si povedal že sa to nemalo stať.
Frosty
o mne tam mohli akurat zistit setko co tam mam vyplnene je mail a oblubene vyroky kde som napisal "nezjec viac ako mozes vysrat"
amd64
koho to zaujima co ty tam mas
landrower
amd64: a koho zaujima tvoje pindanie? Frosty nahodou pobavil vyrokom :D aj tak si myslim ze to ziadny fail neni, kedze islo hlavne o tie info ktore sa daju aj vygooglit....
C1cOo
frosty :D
Pappale
no vsak ako som uz pisal pri Google a pri FB... udaje udaje udaje.. vsak o par rokov... tipujem 1-5r. sa FB vytrati.
Nameless
vytratit sa mozno vytrati ale nahradia ho dalsie 3 obdobne kraviny lebo FB uz nebude in ale bude in nieco ine
avixe
to by bolo adries na spamovanie
vagino
Twitter ide do mody!
Pappale
jaj hej mas pravdu, na Twitter sa nejapk pozabudlo, ale to zas nebudo lakat preto, lebo pocetna skupina pedofilov, ktory tvori FB by nemal nic z Twitteru... lebo priznajme si pravdu, z x milionov reg. uctov na FB su to len chlapi, ktori chcu zenu a pomylili si pokec s fb...
TinoArts
To sú naozaj v tých informáciách aj mailové adresy? Uf, celkom by sa mi nejaký ten miliónik adries zišiel. o_O, myslím samozrejme za účelom,...eh,...školského projektu. :D
Frosty
a to este ked hackli pokec tak urcite kopu 12 rocnych dievcatok sa citilo dost trapne :D
mano8
tak to je teda pecka... este ze som antiFB, uz pred pol rokom som povedal: "sak pockajte.. ved ono to prijde!" a je to tu... :D
Pridať nový komentár
TOPlist