EN

Zotac so slušne pretaktovanou GeForce GTX460

Po verzii so základnými frekvenciami prináša Zotac na trh aj svoju pretaktovanú edíciu AMP!. Jadro GF104 výrobca "vytočil" až o 20%.ZOTAC GeForce GTX 460 AMP! Edition sa zaraďuje medzi ďalšie OC verzie grafických kariet GeForce GTX460, ktoré ťažia z veľkého talentu GF104 jadra na zvyšovanie frekvencie. Zotac pridal rovných 20% na takte jadra, teda z pôvodných 675MHz je to až 810MHz, podobne stúpla aj frekvencia shaderov - v pomere 1:2 k taktu jadra je to 1620MHz.
Ide o verziu GTX460 s 1GiB GDDR5 pamäťou, teda aj 256-bit zbernicou. Aj pamäť je pretaktovaná - zatiaľ čo referenčné karty majú 900MHz (3600MHz), u AMP! edície je to 1000MHz (4000MHz efektívne). Tým Zotac naplno využil potenciál osadených pamäťových čipov Samsung, ktoré sú špecifikované na 1GHz.


Karta má dva DVI výstupy, jeden HDMI 1.3a a DisplayPort

Špecialitkou je chladenie, kde výrobca siahol po mierne upravenom dizajne. Na prvý pohľad to vyzerá ako technológia Vapor Chamber, ktorú používa už dlhšie (a s veľkým úspechom) na svojich kartách Sapphire. Napäťové regulátory sú chladené samostatným pasívom.

Zotac pribaľuje ku karte okrem tradičnej výbavy prepojovacími káblami aj plnú hru Prince of Persia - The Forgotten Sands.

Grafickú kartu ZOTAC GeForce GTX 460 AMP! už stihli otestovať kolegovia na americkom TechPowerUp a HT4U.

Komentáre (8)
mano8
no nadhera, to sa kuknem na tie teploty...
Nameless
no a cena je tiez "pretaktovana" o 20% ??
BurnerTom
Mna by skor zaujimalo, ci sa da tato karta na SK vobec zohnat / kto je distributor.
TinoArts
Zotac vedia, dizajnovo (zase) nesklamali, uvidíme ako to bude v číslach. :) Teším sa na nejaké recenzie.
Gudas
Napr. Alza.sk
TinoArts
Burner: s tým by som si hlavu nelámal, priplatiť nejakých 12€ za dovoz cez Internet zas tak problém nebude. V niektorých prípadoch pri dovoze aj ušetríš. :)
Frosty
vsak aj cisla tu su ked tam kliknes .. nejakych 10-20 FPS navrch
TinoArts
Aha fakt, zase mi to takto zrána nemyslí. Dík , mám čo čítať. :)
Pridať nový komentár
TOPlist