EN

Google testuje nový spôsob vyhľadávania

Výsledky vyhľadávania sa zobrazujú a aktualizujú zároveň s písaním kľúčových slov.SEO konzultant (Search engine optimization) Rob Ousbey informoval na svojom blog-u o novej funkcii vyhľadávača Google. Pri vpisovaní kľúčových slov podľa ktorých sa má vyhľadávať sa hneď zobrazujú aj výsledky. Pre vyhľadávanie na internete prostredníctvom Google tak už nie je nutné v tomto prípade klikať na tlačidlo "Hľadať v Google". Pravdivosť tejto funkcionality pre TechCrunch potvrdili aj ľudia z Google. Momentálne ale ide iba o testovanie, pravdepodobne len na veľmi malom počte užívateľov.



Ako je na videu vidno, vedľa riadka pre slová je aj tlačidlo pre vypnutie takéhoto okamžitého vyhľadávania - "Turn off streaming". Či sa funckia dostane aj do ostrej prevádzky je zatiaľ nejasné. Tento "streaming" výsledkov však vyzerá ako prirodzená evolúcia funkcie, ktorú už Google implementoval dávnejšie - pri postupnom vpisovaní písmen sa zobrazujú návrhy slov na vyhľadávanie.
Celkom podstatný vplyv by "streaming" mal na reklamnú technológiu Adwords, ale tiež aj na vyhľadávanie samotné - užívateľ by napríklad nemusel vkladať celý reťazec hľadaných slov, ak by už po prvých písmenách uvidel žiadané výsledky.
Komentáre (11)
TinoArts
Nie! Toto nie! Zdá sa mi to hrozne nepraktické už pri Google Translate, nie to ešte pri Google všeobecne. Nechal by som to tak ako je.
endy
Pre niekoho je to zasa prakticke, vsak tam budes mat tu moznost si to vypnut, takze budu vsetci spokojni
cimo19
Mne sa zase nepaci vyhladavanie v obrazkoch, predtym to bolo lepsie a hlavne prehladnejsie!!!
TinoArts
+1 :) Toto je hrozné, a navyše si neviem predstaviť ľudí na slabších strojoch...
fobos
mne sa to celkom páči. Inak súhlasím s cimo19- Obrázky sú fajne doj3bané :D
scythe
da sa vyhladavanie obrazkov vratiti do predoslej podoby ?
lacikaboss
da.. celkom dole mas klasicke zobrazenie, ale mne to potom ajtak vzdy prepne do tej novej somariny..
like
mne sa to celkom paci, aspon nemusim vecne stlacat ten trapny enter :D
Archon
pokial tam daju on/off tak je všetko dobre , alebo vratiť späť na stary dizajn . Lebo skôr by bolo zle keby sa to nedalo prepinať ako u niektorych firiem ....
TinoArts
Aj ak tam bude on/off, nebude to tam dlhšie ako rok.
Nameless
obrazky su neskutocne dodrbane...ziadny popis k tomu, ani rozmery ani web z ktoreho to je, neskutocne ma to ser**ie
Pridať nový komentár
TOPlist