EN

Firefox 4 beta 7 dostupný

Prvý build siedmej betaverzie je dostupný na stiahnutie, zmien je veľa.

Finálna verzia Firefox 4 bola odložená až na budúci rok, celý plán vývoja sa taktisto posunul. Siedma beta verzia mala byť pôvodne dostupná už niekedy v spetembri, nakoniec ju ale budeme mať až tento mesiac. Vývojári momentálne pracujú na jej vydaní, na FTP serveroch sa objavil prvý build. Vykonaných bolo obrovské množstvo opráv a zmien, číslo prevyšuje čiastku 2300 (pričom od beta 1 po beta 6 bolo opravených iba 3000 bugov). Zrevidované je rozhranie, vylepšenia sa týkajú aj OpenGL, manažéra doplnkov, pridaný bol Bing vyhľadávací engine, vylepšený je aj JavaScript engine, ktorý je opäť o niečo rýchlejší.

Pár noviniek v rozhraní je viditeľných hneď na prvý pohľad. Pri prejdení kurzorom myši ponad nejaký odkaz sa v riadku pre adresu zobrazí jeho adresa, taktiež grafika načítania stránky v záhlaví tab-u je nová. Statusbar na spodu prehliadače je nahradený novým Add-on barom, ktorý zatiaľ nemá žiadnu funkcionalitu, ale neskôr tu budú ikony doplnkov. Pribudla aj funkcia, ktorú iné prehliadače majú už dávnejšie - po skopírovaní textu do schránky (CTRL+C) a kliknutí pravým tlačidlom myši nad riadok s adresou, resp. riadok vyhľadávača sa ponúkne voľba Prilepiť a prejsť, rep. Prilepiť a vyhľadať.

Progress bar načítavania web stránky bol presunutý na samotné záložky tab-ov:

 

Po chvíľkovom testovaní môžem povedať, že prehliadač je oveľa lepšie použiteľný ako v poslednej beta 6 verzii, medzičasom je už aj mnoho populárnych doplnkov je kompatibilných s Firefox 4. Akcelerácia cez GPU je aktivovaná štandardne.

Kompletný zoznam zmien a noviniek si vypíšeme keď Mozilla vydá finálnu Betu 7.
Prehliadač môžete sťahovať na tomto odkaze: Firefox 4 Beta 7 build1 Download

Odkaz na ftp priečinok (pre iné OS)

Komentáre (2)
Assassin
skusal niekto? po poslednej verzii bety som presiel na klasicku 3x verziu ale tuna ze je dost chyb opravenych, asi vyskusam
Eddward
Jasne bezim na tom odkedy je dostupna t.j. asi stvrtok a zatial bezi stabilne bez crashov alebo inych problemov. Addony mi tiez vsetky funguju :) (mam ich 6) Rychlost je tiez velmi dobra.. nedavno prekonali aj Chrome :) tu je graf napr. http://goo.gl/Pi7GG ... beta 7 je este vylepseny ten posledny stlpcek :) Skoda ze stale pomalsie startuje, ale uz sa aj na tom pracuje a malo by to byt lepsie v bete 8, tak uvidime....
Pridať nový komentár
TOPlist