EN

Vyšla nová verzia Adobe Flash 10.2 beta

Hlavnou témou je zlepšená hardvérová akcelerácia HD videa.

Spoločnosť Adobe dnes sprístupnila novú testovaciu verziu Flash 10.2 beta1, ktorá je dostupná pre Windows, Mac aj Linux. Od verzie 10.1 sa udialo niekoľko najdôležitejších zmien:

- Stage Video hardvérová akcelerácia. Okrem podpory hardvérovej akcelerácie cez GPU pri dekódovaní H.264 kodeku, je v Stage Video implenetovaná aj akcelerácia zvyšku prehrávania videa, teda napr. konverzie farieb či zmeny rozmerov. Vďaka tomuto má ešte viac klesnúť záťaž procesora pri prehrávaní Flash HD videa.

- Využitie hardvérovej akcelerácie v Internet Explorer 9 - Flash 10.2 využíva pokročilé možnosti akcelerácie cez grafický procesor, ktorú má nový web prehliadač od Microsoftu - Internet Explorer 9 (momentálne v beta verzii). Využitie sa nádje hlavne v animáciách.

- Podpora zobrazenia na celej obrazovke pri viacerých monitoroch - na žiadosť užívateľov je teraz v Flash 10.2 zlepšená funkcionalita full-screen zobrazenia videa. Ak sa používa viac monitorov, na jednom z nich je možné zobrazovať obsah na celú plochu, zatiaľ čo na druhom môže užívateľ ďalej pracovať.

- Definovanie natívnych kurzorov - vývojári môžu vytvárať svoje vlastné statické či animované kurzory, pričom o ich vykreslenie sa postará operačný systém.

 

Flash Player 10.2 beta 1 je dostupný na tejto stránke: Flash 10.2 beta Download

Komentáre (2)
Frosty
ja som si to vypol
bliss
Aj tak už väčšina webov prechádza na HTML5. Príklad YouTube..
Pridať nový komentár
TOPlist