EN

Odporúčania výrobcov pre majiteľov základných dosiek pre SandyBridge

Aké sú vaše možnosti, keď ste si práve kúpili novú dosku s potenciálne problémovým čipsetom?

Objavená chyba v nových čipsetoch má za následok veľké sťahovanie produktov z predaja. V podstate všetci výrobcovia základných dosiek, notebookov a stolných počítačov zastavujú predaj a pokračovať budú až niekedy v apríli, kedy by už mali vo väčšom množstve byť dostupné čipsety s opravnou revíziou B3. Čo ak však už nejaký ten SandyBridge produkt doma máte?

Ak je to procesor, obávať sa samozrejme netreba. Ide o základné dosky. Napríklad Toshiba sťahuje svoje notebooky a vypláca plnú nákupnú sumu, obdobne sa zachovajú asi aj ostatní.
Výrobcovia základných dosiek pre desktopové počítače ponúkajú v podstate takmer totožné riešenia. Zákazníci majú asi takéto dve možnosti:

  • Zapojiť pevné disky a mechaniky do S-ATA 6Gbps portov a počkať do apríla, kedy bude možné vymeniť takúto dosku za celkom novú, s čipsetom revízie B3
  • Okamžite vrátiť základnú dosku v mieste predaja a vyžiadať si plnú nákupnú sumu

Takéto podobné postupy majú traja najznámejší výrobcovia, Asus, Gigabyte aj MSI. Výmeny resp. vrátenia sa okrem dosiek dotýkajú aj notebookov, ako uvádzajú v tlačových správach MSI aj Asus. Gigabyte ale v správe hovorí len o výmenách v apríli, či sa akceptujú aj okamžité vrátenia za plnú predajnú sumu nie je z tlačovej správy celkom jasné.

ASRock o chybe informoval, odporúča zapojiť zariadenia do S-ATA 6Gbps portov, no ďalšie bližšie postupy zatiaľ nezverejnil.

 

Zdroj: Asus, Gigabyte, MSI

Komentáre (10)
jk2
- alebo vrátiť chybnú dosku, kúpiť kvalitnú s AM3 od AMD a do nej poriadne AMD šesťjadro , ktorých ceny sa práve pekne znižujú :-))).
Courage_SK
Kvalítnú AM3 od AMD a poriadne AMD šesťjadro. :D Tak dobre som sa už dlho nenasmial. Chlapče zobuď sa!
jk2
Možno by si sa mohol zobudiť aj ty :-). Dokázal by si využiť vôbec výkon toho čo je tam navrhnuté, nieto ešte niečoho silnejšieho ? Alebo........len chceš mať doma hit :-))))). Aj s nepodareným chipsetom :-). Ktorý za rok, dva bude tiež starinka :-))).
viperman
a mozes nam hlupym vysvetlit nacom sa smejes? lebo tu nic na zasmiatie nie je..
ericc64
Ja som pichol moj disk Samsunga F3 do S-ATA 6Gbps portu a disk odisiel :D ...
emPORiO
Erik, kde odisiel ? dostal nohy ? :D Ja pouzijem asi tu prvu variantu ... a dufam ze disky nedostanu nohy xD
passco
Jezis nic hrozne sa nedeje .. pride mi doska domov .. spravim dlhodoby zatazovy test .. popripade to strcim do sata 3 a je vybavena... pokial to bude robit problem tak ju dam vymenit v aprili a hotovo :)
emPORiO
Co sa rozculujes ? vsak to bolo uz napisane ako to mozes docasne vyriesit.
scarinko
uz sa vidim ako sa mi chce to cele v aprili rozoberat a znova skladat haha a dalsia vec - ako napcham 6 HDD do SATA 3 ??
viperman
naco mas 6 HDD ?
Pridať nový komentár
TOPlist