EN

Microsoft kupuje Skype

Za 8,5 miliardy, v hotovosti. Pribudne integrácia s a do Microsoft služieb.

Jednou z najväčších udalostí tohto týždňa je nepochybne odkúpenie spoločnosti Skype, stojacej za rovnomennou službou. Ako prvé sa objavili špekulácie, že o takúto transakciu majú záujem Google aj Facebook. Dnes však všetkým týmto fámam spravila koniec tlačová správa Microsoftu, v ktorej sa oficiálne potvrdilo, že Skype prevezme práve softvérový gigant z Redmondu.

V roku 2005 kúpila Skype spoločnosť eBay za približne 2,5 miliardy dolárov, neskôr predala 65% podiel za 1,9 miliardy. Predchádzajúce odhady hovorili o trhovej cene Skype medzi tromi až štyrmi miliardami dolárov, pár hodín pred oficiálnym potvrdením písal Wall Street Journal o cene sedem až osem miliárd. Microsoft nakoniec zaplatí osem a pol miliardy amerických dolárov, v hotovosti, bez podielov na vlastných akciách. Je to zároveň najväčšia akvizícia Microsoftu v dejinách.

Skype bude podporovať produkty z dielne Microsoftu, ako napríklad hernú konzolu Xbox, kamerový ovládač Kinect, operačný systém pre smartfóny Windows Phone a mnoho ďalších. Na druhej strane tiež Microsoft spojí užívateľov Skype s Lync, Outlook, Xbox Live a inými komunitami. Nezanevrie sa ani na podporu služby na iných, ako Microsoft platformách.
Očakávať možno tiež integráciu do ďalších služieb, ako napríklad Windows Live a podobne.

Súčasný šéf Skype Tony Bates ostane na svojej pozícii a bude sa zodpovedať priamo hlave Microsoftu, Stevovi Ballmerovi.

Komentáre (15)
Frosty
ach jezis.. a stym Windows Live a Xbox Live nech idu kade lahsie vacsiu sracku som nevidel ani to nema podporu na slovensku som na hovno kupoval GTA4 neda sa to hrat ani na logovat ani na Warhammer 40k DOW II. To Vacsi fail jak je Windows Live som nezazil od doby dinosaurou. V podstate mi tam nejde ani nalogovat furt mi to vypise Can not connect to live server.
BiGTomEE
Skype Account Disabling in progress.... Už len toto chýbalo.....
Frosty
Snad to nebude az take zle ale uz aby som zacal hladat alternativu.. napriklad taky nimbuzz
stefan222
gmailtalk skype padal jedna basen
bart31
Frosty....a tak náhodov prepnúť tvoje bydlisko v profile na UK, alebo CZ....ťa nenapadlo že ? Či si taký rodák a národovec že by ťa to urazilo.A ako my vysvetliš že ja hram cez Xbox Live už 1,5 roka a doteraz som nemal jediny problem ? Skús prehodnotiť svoje vedomosti v oblasti HW/SW riešeni a potom nadavaj na danú službu. Že niečo nevieš neznamená že je to nanič. A už mi lezú na nervy, a sú vrcholne trápne všetky tie statusy o tom, aká je to pohroma ked niečo kúpi/spraví Microsoft. Aj tak večšina tých čo to píšu majú XP, 7 a neviedia si ho ani nakonfigurovať, a musia mať 4 security balíky aby sa im nedostal vírus do PC, a aj tak sa im ho podarí zložiť.
Frosty
a ako prosim ta ked mi to nejde nalogovat ? ked mi stym pomozes budem len rad
FF6
skype+kinect - budeme sa fackovať cez webku?
mano8
pokial nepozmenia formu skype tak integracia bude len vyhodou... mozno w8 + skype ? :D to by sa asi pretrhli :)))
DeerDance
V hotovosti? MS zjavne nema kam pchat cash, vacsinou firma plati cast takej velkej sumy vo svojich akciach
passco
Super to je fakt vyborne .. jeden z najlepsich komunikatorov, ktory neustale pouzivam ide posrat Microsoft a vidim to tak ze coskoro ho aj spoplatnia ako to ma Billko vo zvyku ..
Luky83
Ty si ale mudrlant. Prečo by ho mali posrať? Pretože si to povedal Ty? Billko snáď spoplatňuje IM komunikáciu? MSN je snáď platené?
passco
Diky taku hodnost mi este nikto nikdy nedal :) Fakt si to vazim .. A teraz k teme .. preco? Lebo Microsoft je s tym expert .. Pokazit a spoplatnit :) Spoplatnuje snad? Kto zacal spoplatnovat software ? Kto mal ideu sa na to nabalit a nebrat to ako "sucast" pc? Skype? IBM?
makroelektro
koniec skypu na linuxe ? mam v p... nemam uz rad skype :D
bledos
Microsoft has bought Skype for $8.5 Billion. Nobody told them they can download it for free. :D
Pridať nový komentár
TOPlist