EN

OCZ predstavuje lacnejšie SSD s rýchlosťami cez 500MB/s

Ku Vertex 3 so SandForce SF-2000 radičom sa pridávajú ďalšie dve rodiny s nižšou cenou - Agility 3 a Solid 3.

OCZ sa v posledných mesiacoch zbavuje svojich predošlých biznis plánov a sústredí sa predovšetkým na trh s SSD. Tu pôsobí ako jedna z najzvučnejších značiek a aj ako priekopník s novými technológiami. Vo veľkom začala spoločnosť po minulé roky dodávať SSD s radičmi od Indilinx, ktoré sa stali prvou vážnou konkurenciou dovtedy neporazených Intel X25-M. Indilinx nakoniec nedávno spoločnosť odkúpila. Minulý rok sa niesol v znamení nováčika na trhu radičov - SandForce, ktorého opäť na trh dostala predovšetkým OCZ v SSD Vertex 2 a Agility 2. Pokračuje v tom aj tento rok s novinkami SandForce série SF-2000.

Prvé modely s týmto S-ATA III 6Gbps radičom na trhu sú OCZ Vertex 3. Tieto existujú v kapacitných verziách 120GB, 240GB a 480GB, jasne určenými hlavne pre high-end segment a entuziastov. Dnes sa oficiálne predstavili ale aj ďalšie dve rodiny so SandForce SF-2281 radičom - Agility 3 a Solid 3. Agility 3 je strednou triedou s kapacitami od 60Gb do 2440GB, Solid 3 sa bude predávať iba v dvoch verziách - 60GB a 120GB. Okrem ceny sa líšia aj výkonom, porovnanie základných parametrov 120GB modelov v tabuľke.

Agility 3 má oproti svojmu drahšiemu bratovi o niečo pomalší sekvenčný zápis a taktiež nižšiu hodnotu náhodného zápisu 4kB blokov dát, u Solid 3 klesá rýchlosť čítania aj zápisu, hodnota náhodného zápisu je oproti Vertex 3 tretinová. Rozdiely budú vo firmware a zrejme aj  v kvalite a konfigurácii NAND pamätí, ktoré sú už výhradne 25nm. Záruku však výrobca poskytuje pre všetky modely totožnú.

 

Cena najzaujímavejších 60GB a 120GB modelov sa v európskych internetových obchodoch pohybuje od takýchto úrovní:

Pre plné využitie rýchlostí samozrejme rátajte s nutnosťou pripojenia k S-ATA III portom, pri S-ATA II bude obmedzenie asi na 280MB/s.

Komentáre (8)
sareth
Stále drahota, keď bude 120GB za 100eur, tak začnem rozmýšľať o kúpe.
predatormx5
ja som za 100ku kupil 64GB a ti poviem, ze nelutujem ani jedno euro, ten narast vykonu je uzasny, na nezaplatenie. A to som si myslel ze 2,5 rocny nie je mozne ako vylepsit.
bull30
50E za 120GB bude OK :D mne to nechyba takze cakam.
Nameless
ako rychlost nadherna a cena nie je az tak premrstena ako by som cakal ale stale to nie je urcene pre bezneho uzivatela (aspon nie slovaka)
stanomx
No neviem neviem či nevezmem tú 64ku...
DeerDance
~60GB sa mi zda najlepsie 120 je zbytocne preplateny komfort windows 7 + zakladny softik(office, media, browsers,..) - do 20GB pagefile - 4GB mozno 8GB.. a stale ti zostane do 30GB na specialne soft pre teba, ci uz nieco profesionalne, alebo najviac hrane hry.. ak si nadsenec pre sc2, minecraft, wow...
passco
Vyhodit 230 E za SSD je pre bezneho uzivatela trosku "sialenstvo" .. Fakt ked to pojde na tu 100 ku bude to urcite rozumnejsia kupa ako davat "taku kopu" prachov za "nic"..
VladoC
Minulý rok som si kúpil OCZ Agility 2, 60 GB SATA II - maximálna spokojnosť. Počkám kým klesne cena OCZ Agility 3, 120 GB SATA III. SSD je skrátka super - je rýchly, tichý, úsporný a relatívne studený.
Pridať nový komentár
TOPlist