EN

Podprsenka, ktorá sa odopne iba pravej láske

 
Japonská firma prišla s netradičným nápadom, ktorým je inteligentná podprsenka, ktorá sa rozopne iba keď deteguje, že žena pocítila lásku.

Technológia v Japonsku je na vysokej úrovni a inteligentná podprsenka True Love Tester je módnym a zároveň technologickým výstrelkom. Spodná bielizeň je produktom výrobcu Ravijour, ktorý vytvoril túto podprsenku pri príležitosti osláv desiateho výročia spoločnosti.
 
 
Podprsenka obsahuje vstavané senzory a sponu, ktorá sa rozopne v prípade, že deteguje, že je žena zamilovaná. Podprsenka sa spojí so smartfonóm prostredníctvom Bluetooth-u. Senzory následne monitorujú srdcový tep ženy a aplikácia v smartfóne analyzuje tento tep. Na základe toho sa rozhodne, či sa podprsenka rozopne alebo nie.
 
Výrobcovia vychádzajú z faktu, že tep ženy, ktorá je zamilovaná do inej osoby sa v prípade stretu s touto osobu zmení. Tento charakteristický priebeh tepu sa porovnáva s tepom pri iných aktivitách akými sú napríklad nakupovanie či pozeranie filmov a je kľúčom k odopnutiu spodnej bielizne. V prípade, že nie je detegovaný cit lásky ostane podprsenka zapnutá.
 
Cieľom by malo byť odradiť prípadných násilníkov, ktorí by sa snažili ženu zneužiť. Otázne je, či ich táto high-tech podprsenka naozaj zastaví. Zaujímavé by tiež bolo sledovať ako sa podprsenka zachová keď zamilovaná žena stretne svojho partnera na verejnom mieste a rozopne sa jej podprsenka.
 
Podprsenka v súčasnosti nie je na predaj, avšak možno ju vyhrať ak si nakúpite spodnú bielizeň značky Ravijour v hodnote aspoň 5000 jenov (asi 35€). Ide tak skôr o propagačnú kampaň ale nie je vylúčené, že sa podobných odevov v budúcnosti nedočkáme.
 

 
Zdroj: gizmag
 
Komentáre (10)
passco
Hmm toto keby sa predáva u nás, tak by to ženy vyhlasili, že je to "nefunkčné" :D
ZoranICS
DeteGovat? vazne? DeteGtor? DeteGtiv? DeteGtivka? Ak je to naozaj spisovne tak to len potvrdzuje fakt ze v matici slovenskej pracuju prepiti dementi :faceplam:
shajek
jj aj mne to strasne vadi .... pre mna je to furt detekovat ...
Vladys
Veru je to detegovať hoci to mnohým ľuďom nejde do uši. Je deteKcia ale sloveso je deteGovať. Viď napr. http://jazykovaporadna.sme.sk/q/1925/
ZoranICS
Paci sa mi, ze sa najdu ludia ktory budu obhajovat evidentnú - ba priam do usi bijucu! - volovinu, ktora je plodom prace hodnotneho uradu ktory evidentne tvori banda .ujov, ktory z nudy vymyslaju .ujoviny typu teeeeglik, priezor a deteGovat... Ale ako madara, ma tesi, ze vybrali teeeglik (mimochodom po Madarsky tégely alebo tégli v zavislosti od rozmeru), ako "vhodnejsiu" alternativu k "sprostemu cechizmu": kelímok... :facepalm:
Vladys
Nič neobhajujem, iba píšem spisovne. Ani môjmu sluchu slovo detegovať nelahodí, ale to neznamená, že si budem teraz vytvárať vlastné pravidla. Keby napíšem detekovať tak sa zas ozvu tí, čo by im vadilo, že to nie je spisovné. Keď sa Vám nepáči ako sa to slovo píše podajte sťažnosť na patričný úrad.
fiani
Teglik asi tak madarske slovo, ako je detekcia slovenske. Slovencina prebrala z madarciny iba niekolko desiatok slov. Teglik je z nemeckeho slova tiegel, ktore je vyznamovo zhodne. Detegovat je zase z latinskeho slovesa detego (detegere). Detekcia je z jeho pricastia detectus. Slovencina sa teda drzi latinciny, presne tak isto ako francuzstina.
rh
Ale to vždy bolo detegovať, odkedy si pamätám… Nechápem Váš výraz prekvapenia. Odborná slovenská spisovne napísaná literatúra obsahuje dva tvary: detektovať alebo detegovať.
expodan
Od kedy Euro je 138 jenov?
Vladys
+/- 138 už niekoľko dní. Stačí pár chvíľ googlenia. http://www.nbs.sk/sk/statisticke-udaje/kurzovy-listok/grafy-kurzov/_JPY
Pridať nový komentár
TOPlist