EN

Wozniak si myslí, že Apple by mal vyrobiť smartfón s Androidom

 
Spoluzakladateľ spoločnosti Apple, Steve Wozniak, v nedávnom rozhovore pre magazin Wired uviedol, že Apple by mal vytvoriť smartfón s operačným systémom Android.

O Steveovi Wozniakovi je známe, že prechováva náklonnosť k operačnému systému Android. Vyhlásenie, že by Apple mal vytvoriť zariadenie s týmto systémom tak nie je veľkým prekvapením. Jeden zo zakladateľov Apple-u si myslí, že neexistuje nič čo by udržalo Apple bokom od trhu s Androidom ako sekundárnym mobilným trhom. “Môžeme konkurovať veľmi dobre. Ľudia majú radi vzácny výzor a precíznu výrobu našich produktov v porovnaní s inými Android zariadeniami. Môžeme sa hrať v dvoch arénach naraz”, povedal Wozniak.
 
 
Z technického hľadiska určite nie je nemožné vytvoriť takéto zariadenie, avšak otázne je ako by zareagovali fanúšikovia značky Apple. Samotný Apple taktiež zrejme nemá v pláne vyrábať prístroje s iným operačným systémom ako iOS. “Woz”, ako zvykne byť Steve Wozniak prezývaný, už vo firme nerozhoduje o podstatných veciach a tak je nepravdepodobné, že sa zariadenia s Androidom a logom nahryznutého jablka dočkáme. Wozniak nevyjadril prvý a zrejme ani posledný krát sympatie k Androidu. 
 
Zdroj: engadget, wired
 
Komentáre (7)
passco
Nj ked je vyrobca obmedzeny na jeden typ produktu a jeden typ software, tak je jasne ze ma pravdu :)
Toman
nejaky lowend-ovy iphon s androidom za 499Euro vy sa isto hodil
m2fizy
Pani ... a napadlo Vas ze sa mozno jedna iba o premysleny marketingovy krok ? ... vysvetlim ... uz dlho sa pri "androide" nahaname za "jadrami a vacsou pamatou ... atd" ... a to len preto aby ten "android" isiel iba o kusok vykonnejsie ... aby sa odstranili lagy ... oneskorenia ... proste "rychlost a sviznost" systemu ... pricom "apple uz roky neprislo s nicim novym" a napriek tomu ich iOS beha svizne a rychlo na akomkolvek iPhone (a teraz pointa) = mozno koli tomu sa apple snazi vyrobit android smartfon ... aby vsetkym ukazala ze "android" je pomaly a ze na ich "iphonoch nejde svizne a plynulo" ... a z toho dovodu by to takto mohli prezentovat a neskor tazit z toho ze "apple" robi "optimalizovanejsi system pre "slabsie" smartfony" ... a ze nepotrebuje az taky vykon ako "android smartfony" aby rozbehali "svoj" OS svizne a rychlo. a z toho by potom mozno vyslo to ... ze nepotrebuju silne telefony a aj na slabych rozbehaju iOS svizne a rychlo = a teda ich velka cena nieje za HW ale za SW (a teda iOS a jeho optimalizacie).
passco
Optimalizacia na ukor zakaznika ktorý je neskutočne obmedzovaný mi teda moc optimalizovane nepríde.. Nech ho unlocknu a porovnávajú objektívne, potom by to vyzeralo ako ked Jobs predstavoval prvy krat IPhone.. ak by spravil nejaké zlé kombo tak by bol kolaps :D
m2fizy
skuste to brat ale tak ze nebudete uvazovat nad "uzavretostou apple platformy" Dalej je fakt ze APPLE ma "optimalizovanejsi OS" na svoj HW (a teda aj na "pomalsom" HW ide slusne) ako je to pri androide ... to je ale preto ze android je "open" a ma nespocetne mnozstvo HW kombinacii ... jasne optimalizovat android by pri "takom trende" (a teda roznom HW) bol nadmieru ... nadludsky vykon. Neviem ako by to vyzeralo keby niekto "narubal" android na iPhone, ale podla mna by bol urcite vyditelne pomalsi (menej sviznejsi, atd) ako ten ich optimalizovany iOS ... a prave toto by bol ten ich "argument" proti androidu ... = nas iphone dokaze aj so slabsim HW byt rovnako vykonny ako porovnatelne svizne HW zariadenie (telefon) postavene na androide ... a to bude ich slogan ... (slabsi HW, no rovnaka/lepsia sviznost).
snap
mne uz dlhe roky ide android svizne bez lagov a oneskorenia... nekupuj si low end androidy!!! co sa tyka Apple? vsade dava top vybavu? + top OS ako by im pomohlo presne vyrobit produkt zo spatnym HW? ktory by siel pomaly? skus to marketingovo trosku podrobnejsie vysvetlit... bo jedine co by stoho vzniklo je ze apple nevie vyrobit androidacky telefon. proste nerozumiem tu spojitost napr HTC, samsung ide s oneskorenim par milisekund... prakticky nepozorovatelne... android na apple ide pomaly laguje a oneskorenie ma sekundove... ako presne by to dokazalo ze ostatny vyrobcovia nevedia spravit kvalitne telefony s androidom?
m2fizy
ja som nikde netvrdil, ze vlastnim zariadenie, na ktorom mi android laguje ... seka ... atd. Prave naopak ... taktiez to robim tak ze kupujem zasadne "najvyhodnejsie" android zariadenia ... a teda pomer cena/vykon je u mna "zlaty gral" ... bol som majitel SGS, SGS2, SGS3 a momentalne mam SGS4. Ja som len poukazoval na fakt ... ze HW v iPhone je slabsi aj HW v android zariadeni, ale aj napriek tomu ine ten iOS sviznejsie ako ten android (porovnavajte HW rovnake zariadenia s rozdielnymi OS). PS: odpovedal ste si sam ... citujem "android na apple ide pomaly laguje a oneskorenie ma sekundove" ... a to je ich marketing .. ... iPhone + iOS > (rychlejsi, sviznejsi) ako > iPhone + Android to vse ... a teda z rovnakeho HW "vytlaci" iOS viac vykonu ako android (na rovnakom zariadeni, napr. ten iPhone) citujem: "ako presne by to dokazalo ze ostatny vyrobcovia nevedia spravit kvalitne telefony s androidom?" ... to som niekde pisal ? ze o tom neviem.
Pridať nový komentár
TOPlist