EN

Nové chladiace monštrum v podaní Noctua

Známa rakúska firma zaoberajúca sa výrobou chladiacich komponentov pre počítače dnes uviedla na trh svoju novinku s označením NH-D14.Už z fotografií je zrejmé, že Noctua NH-D14 nie je žiadny „drobček“ a do hocijakej skrine sa len tak nevmestí. Chladenie zaobstaráva 6 heatpipe trubíc, ktoré odvádzajú teplo zo základne na dva radiátory. Tie su ofukované dvoma ventilátormi s priemerom 120mm a 140mm, ktoré budú zabezpečovať dostatočný prievan a odvod tepla medzi rebrami . .



Noctua NH-D14 bola navrhnutá tak, aby prúd vzduchu z ventilátorov zároveň ofukoval mofsety a cievky základnej dosky. Výrobca taktiež dbal na kompatibilitu so základnými doskami .



V balení spolu s chladičom nájdeme systém pre jeho uchytenie SecuFirm2™, ktorý podporuje patice LGA1366, LGA1156, LGA775, AM2, AM2+ and AM3. Zároveň bude súčasťou aj teplovodná pasta NT-H1.



Noctua NH-D14 sa objaví na pultoch našich obchodov približne v polovici novembra a to za cenu EUR 74.90 / USD 84.90.


Komentáre (24)
BUGS
noo tie obrazky idu
avixe
hej.. aj mne idu :D
avixe
ale je to riadne tela teda http://i.neoseeker.com/n/3/noc2.jpg
emPORiO
Lepsi pohlad na cely chladic http://i.neoseeker.com/n/3/noc1_thumb.jpg
makroelektro
No ty kokooos.to je gigant
redered
chyba mi med
Broolly
Prial by som si dvakrat 14 fany a nie jednu 12 a jednu 14, toto domrvili strasne. Inac chvalim siroke rebrovanie, predpoklad na silent typ to urcite ma.
kocour
sry hoši za tie foto ... uz som to s Jofom vyriesil ;)
Michal Bajánek
za 75€ by som cakal aj trochu dizajnu a pripomina mi to dost: http://www.alza.sk/pasivni-chladic-thermalright-ifx-14bp-d107509.htm len su dam nasadene chladice. No uvidime vysledky ci bude lepsai ako scytchie, ale cenovo urcite nie
Poprad-Tom
blbooost podla mna by bolo lepsie keby tie headpipky boli z medi pretoze spojenie med+ hlinik ako rebrovianie super vec :D
feniX
by som sa necudoval keby k tomu davali neake pridavne uchytenie :) sak to doska neudrzi :)
ucho1212
Mne sa tie noctue v poslednej dome nejak nepacia ...myslim si ze HPDT (heatpipedirecttouch) by mal lepsie vysledky a tiez neviem preco davaju stale velky pocet ale tenkych HP neboli by lepsie 4X8 ako 6X6 je to viac a aj tak sa 6 nedotyka procaka .
faugusztin
Poprad-Tom, a podla teba su z akeho materialu ? Je ti snad jasne, ze farba pokovenia vobec nic nenapoveda o tom, aky material bol pouzity. Kludne by mohla byt heatpipe namalovana aj na ruzovo, a stale by to bola med.
eFatal2ty
Do Antec 300 vojde?
1adad1
ja by som to chcel ale ani obycajna 12cm noctua sa mi nezmesti
AmOK
nejake testy.. http://www.overclockers.at/air_cooling/exklusiv_hands-on_noctuas_nh-d14_211569
technar
nechapem preco zase chyba ten HPDT..ale aj tak noctua rulezz :)
GABO
Trubice sú zamozrejme z medi -> len poniklované :) najprv si poriadne prečítam a potom píšem. Uchytenie to zvládne je jedno z najlepších na trhu nie debility ala Scythe prípadne iné firmy, kto má skusnosti so Securfirm uchytením vie o čom rozprávam. Inak porovnavat to s IFX14 - co ja viem...IFX14 ma imho dementne uchytenie, zakladna IFX14 tiek je z kusu na kus ina casto naozaj vyrobne nedotiahnuta. Cena je samozrejme vysoka, ale to robia tie fany vsak len fany same o sebe su takmer viac ako polovica z ceny. Výkon to ma fajn oproti U12P SE2 - plus rozostup rebier...
chlpacik
Gabo: tvoj nazor nehladiac na fany (mam 4200Otackove doma...) oplati sa prejst s IFX14 na toto ??? pripadne ked budes mat jeden skladom skus ma kontaktovat na fore sukromnou spravou dakujem :)
thagad
Malá CHYBIČKA: nie mofsety ale MOS-FETy :)
1adad1
bez ventilatorov by to bolo 35€
GABO
chlpacik: už teraz mám skoro celý balík predaný ... to sa aj distribuuje teda to chcú. Jeden pojde aj na recenziu k nám na pc.sk. Inak podľa mňa zas výkonovo to veľmi rozdielne ako IFX-14 nebude...
Hunac
Ta 12-ka tam je kvoli RAM-kam, aby sa pod nu vobec zmestili. Ak by tam dali 14-ku, tak pri pamatiach s vyssimi chladicmi by musela byt posunuta mozno az 4-5 cm nad chladic. Pri AMD procesoroch sa ze vraj nebude dat otacat o 90 stupnov.
commodore64
Skoda ze RAM sloty na doskach su tak blizko patice procesora.
Pridať nový komentár
TOPlist