SK

HTC One M9 sa prehrieva

 
Nová vlajková loď taiwanského HTC ešte nebola ani uvedená a už má prvý problém.

Ak poškuľujete po novom One M9 od HTC možno vás bude zaujímať nasledujúca správa. GFXBench podrobil benchmarkom práve tento smartfón a ten sa zahrial až príliš moc. Teplota vzadu na povrchu dosiahla až 55,4°C čo by v rukách pálilo nejedného užívateľa.
 
 
Naproti tomu ostatné smartfóny ako iPhone 6 Plus, LG G3, Galaxy Note 4 či predchodca One M8 vykazovali merateľne nižšie povrchové teploty. Vysoké zahrievanie tak u One M9 spôsobuje zrejme niečo, čo ostatné smartfóny nemajú. Podozrivým výhrevným telesom je SoC Snapdragon 810.
 
Podozrenie je o to väčšie, že práve v súvislosti s týmto procesorom sa na začiatku roka objavili problémy s prehrievaním u niektorých Samsung Galaxy smartfónov. Problémom však nemusí byť procesor. Testovaný smartfón používal nefinálnu verziu softvéru, ktorá sa mohla postarať o vyššie teploty. Nie všetky smartfóny so Snapdragon 810 trpeli prehrievaním. Zostáva tak už len dúfať, že po uvedení smartfónu sa problémy s prehrievaním neobjavia.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (9)
MQ
Pouzit v teste nefinalnu verziu softveru, oproti vyrobkom s finalnou verziou a zverejnit vysledky, nesvedci prave o velkej doveryhodnosti zdroja. Podal by som na nich zalobu za poskodzovanie dobreho mena spolocnosti. Potom by sa mozno poucili aj ostatni "vyrobcovia WOW sprav"
Broslowski
Dobre podaj žalobu :D HTC totálne nezvládlo prechod na 5tkový android u viacerých modeloch :) Problém je v tom že u nich ten final nedosahuje anilen kvality bety ..
MQ
Takto z dialky sa ti javim ako HTC (vlastnik, alebo majoritny akcionar) ked mam podat zalobu? Asi nie, takze... . Podstatou mojho prispevku bolo poukazanie na nerovnake podmienky pri teste. Ci HTC zvladlo, alebo nezvladlo prechod u inych modelov je v tomto pripade vedlajsie. Keby ta slavna redakcia testovala s finalnou verziou, nepovedal by som ani pol slova na obhajobu HTC, skor by som si na nich zgustol. Ale takto.... viem, ze ti to nevonia, ale snazim sa byt trochu objektivny. Je to take tazke na pochopenie?
Broslowski
Ano lebo nevlastníš a mudruješ - napísal som ti že aj FINAL verzie ktoré boli vydané na ostatné zariadenia trpia rovnakým problémom pretože HTC nezvládlo prechod na 5kový android... Sorry ale niektore tie tvoje príspevky fakt stoja za to ... nič v zlom samozrejme ale možno by nebolo zlé nevyjadrovať sa silou mocou ku všetkému .. sám píšeš že nemáš HTC
MQ
Mas pravdu, nevlastnim. To znamena ze sa nemozem vyjadrit k veci, alebo ze nemozem byt objektivny? Ked bude final na ten testovany model, bude sa to dat povazovat za relevantny test. Dovtedy si s tvojou teoriou o predchadzajucich modeloch mimo. Co ked si na tomto pri finalnej verzii daju zalezat? Nevies to ani ty, ani ja, ani ta redakcia, ale aj tak si melies svoje. Uznavam, ze na zaklade predchadzajucich skusenosti ta to laka, ale s moznou buducou realitou to nemusi mat nic spolocne. Sice moze, ale kym to nie je potvrdene, tak nemas pravo sa do nich navazat. Ked sa im znova nepodari final, potom ich znos hoci pod ciernu zem, rad sa pridam. Ked sa ti moje prispevky nepacia, tak ich ignoruj.
Broslowski
Budem neboj :)
Ronie
vlastním HTC One M7 a Android 5.0.2 mám na ňom nejaké 3 týždne a doteraz som si nejak nevšimol nezvládnutie na jeho prechod okrem nefunkčnej appky budíku, ktorá je už niekoľko dní opravená a funkčná.. takže niečo prehliadam?
miroh
tiez podobne z htc m8 spokojnost z 5kou, narozdiel od sgs5....
matko169
ja mam M7, uz dva roky. a mozem povedat ze ma prijemne prekvapila zlepsena spotreba/vydrz baterie po prechode na android 5
Add new comment
TOPlist