SK

Známy predajca výpočtovej techniky zanikol. Zákazníci sú bezradní

Známy slovenský predajca z Košíc – Qcomp skončil. Zákazníci sa obávajú o svoje práva.

Slovenský portál zive.sk zaregistroval, že známy IT predajca skrachoval. Qcomp na trhu pôsobil od roku 2003, teda celých 12 rokov. Na stránke qcomp.sk sa objavil text informujúci o skončení podnikateľskej činnosti, rovnako aj o právnom nástupníkovi.

Znenie textu: „Qcomp s.r.o. sa zlúčila so spoločnosťou Eraser s.r.o. a ukončila činnosť. Nástupnickou organizáciou je spoločnosť Eraser s.r.o., na ktorú sa obracajte s prípadnými dotazmi.“

Okrem toho sa tam nachádza link na obchodný register. V registri je uvedený záznam zo dňa 28.8.2015, kde sa spomína, že spoločnosť zanikla v dôsledku zlúčenia. Ak budeme pátrať ďalej, zistíme, že ERASER, s.r.o. bola založená 22. februára 2014, avšak 5. septembra 2015 ukončila činnosť z dôvodu ex offo (súdne konanie). Ak ďalej skúmame, zistíme, že firma bola prepojená s ďalšími firmami, s ktorými sa v posledných dvoch mesiacoch taktiež zlúčila.

Okrem toho sa v poslednej dobe na heureka.sk objavilo veľké množstvo negatívnych hodnotení. Podľa čitateľov firma len dopredávala tovar na sklade. Okrem toho používatelia poukazujú na nedodaný tovar aj po zaplatení.  

Qcomp v roku 2014 dosiahol tržby na úrovni 2 080 735€, avšak vytvoril stratu to výške 18 905€. Rok predtým mala firma dlh vo výške 207 191€, pritom v roku 2010 firma vykázala zisk na úrovni 29 821€.

Čo sa týka poškodených zákazníkov, odporúčame sa prihlásiť ako veriteľ. Prípadne použiť jednu z firiem určených na vymáhanie dlhu. Ak sa vám pokazilo zariadenie v rámci záručnej doby, odporúčame kontaktovať priamo výrobcov a vysvetliť im problém. V takýchto prípadoch bývajú ústretoví. V prípade nových informácií vás budeme informovať.

Zdroj: finstat

Komentáre (3)
Bird
---
Jednoduska
Pamatate na temu kde poskladali chlapcovi 2 roky stare komponenty? potom sa regli len aby sa ospravedlnili :) presne ono.
vlaha
Reakcie podvedených zákazníkov: http://obchody.heureka.sk/qcomp-sk/recenze/
Add new comment
TOPlist