EN

Prvé detaily o nových socketoch pre budúce AMD procesory

Koncom tohto roka a začiatkom toho budúceho nás čakajú veľké novinky od Intel-u aj AMD. Obaja budú meniť aj sockety. Ako to bude asi vyzerať u AMD?Celkom päť nových socketov od AMD pre rok 2011.

Nebude to ale všetko pre desktopy, tri nové sockety budú určené pre mobilné procesory, u ktorých nás to až tak veľmi zaujímať nebude. Dva sockety - FP1 a FS1 budú podporovať notebookové verzie Llano procesorov (2 až 4 jadrá, do 45W TDP), tretí socket s názvom FT1 je určený pre najúspornejšie procesory s jadrom Bobcat (od 5W do 20W TDP, 1 až 2 jadrá).

Zaujímavejšia situácia nastane na desktopových platformách. Zatiaľ čo high-end jadro architektúry Bulldozer dostane socket s názvom AM3 r2, Llano procesory s integrovaným grafickým čipom budú potrebovať kvôli video-výstupom celkom nový socket - FM1.



Socket AM3 r2 sa už podľa označenia zrejme nebude veľmi líšiť od dnešného AM3, no určité zmeny sa dajú očakávať. Čo zatiaľ známe nie je, a čo zaujíma väčšinu užívateľov, je spätná kompatibilita s AM3. Procesory pre AM3 socket sú totiž kompatibilné aj so staršími základnými doskami so socketmi AM2 a AM2+, či táto možnosť bude aj s AM3 r2 procesormi, zatiaľ nevieme.

Liano procesory, ktoré prvý krát u AMD budú mať aj integrovanú grafickú časť, si vyžiadajú radikálnejšie zmeny v sockete. U celkom nového socketu, zatiaľ nazývaného ako FM1, už s nejakou spätnou kompatibilitou rátať nemožno.



Zdroj: ComputerBase
Komentáre (5)
window
<p>Nike Air Burst Retro</p> <p>The <strong><a href="http://www.higucci.com/gucci-watches-c-15.html">Gucci Watches</a></strong> is available in two new colorways in <strong><a href="http://www.mennikeshoes.com/nike-mercurial-vapor-iv-c-4.html">nike mercurial vapor iv</a></strong>. The red and grey colorway pictured above is a popular color scheme in other <strong><a href="http://www.mennikeshoes.com/">men nike shoes</a></strong>. I love the use of black in this shoe and I’m sure this sneaker will be very popular.</p> <p>The other new colorway is grey and light blue. The shoe is very simple and subtle. Like the first pair, this pair is expected to come to the <strong><a href="http://www.mennikeshoes.com/nike-zoom-lebron-c-32.html">nike zoom lebron</a></strong> soon but is available right now at Nike retailers throughout Europe. Via <strong><a href="http://www.mennikeshoes.com/nike-mercurial-vapor-iv-c-4.html">mercurial iv</a></strong></p> <p>&nbsp;</p>
RESIDENT
podpora pameti do 1866Mhz to je novinka.doteraz to bolo tak do 1600mhz ale cakal som aspon cez 2000mhz a pre Liano koli integrovanemu grafickemu chipu aj nejaky ten radic tripple-channel alebo viac.
landrower
RESIDENT: kto bude realne vyuzivat built-in graficke jadro? mozno na desktop robotu a podobne, kde je to uz s tou ramkou relativne jedno... gameri a podobne stale siahnu po PCI-e grafickych kartach.... koli lepsiemu vykonu...
mano8
asi je dost jasne ze liano nebudu nejako moc procaky 4game.. a co sa tyka AM3r2 tak si myslim ze sa bude dat pocitat s akou takou kompatibilitou, ale urcite nie pre starsie chipsety 78 77 a pod..
W0Lf
to uz radsej AM3+ alebo AM4
Pridať nový komentár
TOPlist