EN

Ako bude vyzerať MeeGo operačný systém pre smartfóny?

Spoločný projekt Intel-u a Nokie - operačný systém MeeGo, dospel nedávno do verzie 1.0. Chýbalo však grafické rozhranie. Dnes je už dostupná verzia 1.1, ktorá obsahuje aj prvé referenčné grafické rozhranie.MeeGo, postavený na základoch Linux-u, je určený jednak pre netbooky, ale aj pre smartfóny a iné mobilné zariadenia. Zatiaľ čo vzhľad rozhranie pre netbooky si vieme predstaviť už dlhšie, ako by mal systém vyzerať na menších displejoch smartfónov bolo doteraz neznáme.
 


MeeGo na netbooku

MeeGo Handset Project Day 1 priniesol náhľad na prvú verziu návrhu rozhrania, ktoré bude slúžiť ako referenčné pre MeeGo na smartfónoch. Keďže je systém open-source, výrobca hardvéru si bude môcť vzhľad upraviť podľa svojich požiadaviek.
Dnešné vydanie obsahuje potrebné API (Qt a Touch UI Framework), základné aplikácie a nástroje (status bar, domáca obrazovka, virtuálna klávesnica, web prehiadač Mozilla Fennec, ...) a tiež samotné jadro operačného systému, s podporou pre Intel platformu Moorestown a ARM architektúru v Nokia N900.

Na stiahnutie je dostupný obraz pre inštaláciu na referenčné zariadenie Aava od Intel-u, pre Nokiu N900 je nutné ešte obraz vytvoriť.






Komentáre (1)
window
<p>Converse Chuck Taylor Hi – Snake</p> <p>Another version of the <strong><a href="http://www.hijordan.com/">jordan shoes</a></strong> has recently been released at <strong><a href="http://www.hijordan.com/">air jordan shoes</a></strong>. This pair features a snakeskin embossed fabric and some other nice details.</p> <p>This <strong><a href="http://www.hijordan.com/">jordan</a></strong> comes in two colorways – the black version is accented by purple and the white edition by red. Though this much snakeskin is normally pretty flashy, these old school shoes are modern but still quite subtle. I’m a big fan of the <strong><a href="http://www.buyguccishoes.com/">gucci shoes</a></strong> and normally hate to see them get ruined by turning them mod, but I actually like this shoe, particularly in white.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>
Pridať nový komentár
TOPlist