SK

Apple vydal iOS9 môžete aktualizovať

Dlho očakávaný update iOS9 je tu. Môžete sťahovať.

Nová verzia iOS je predovšetkým optimalizovaný operačný systém, zvýšený výkon by mali pociťovať všetci používatelia „iZariadení“. Apple nový iOS9 zameral predovšetkým na Siri a jej umelú inteligenciu. Ak sa pozriete na vzhľad ten sa prakticky nezmenil od iOS8.x. Aktualizácia je určená predovšetkým pre iPady, vďaka novému multitaskingu. Ako som už naznačil, v IOS9 nájdete úplne nový multitasking. Apple-u sa podarilo výrazne zrýchliť prepínanie aplikácií. Nový update ďalej sľubuje dlhšiu výdrž zariadenia asi o hodinu a pridáva aj nový úsporný režim, ktorý zariadenie predĺži asi o ďalšie 3 hodiny. iOS 9 prináša úplne nový font písma, tzv. San Francisco.

iOS9 okrem toho prináša vylepšené Mapy, vrátane MHD pomocou iTransit (Slovenska sa ale netýka), vylepšené Safari či Spotlight. Pre iPady nový iOS priniesol Slide Over, Split View, PIP či QuickType. Novinkou je aj výrazne prerobená aplikácia Poznámky a úplne nová je aplikácia Správy. Miernou úpravou prešiel aj Mail, Apple Pay či Peňaženka. V nastaveniach iCloudu zase nájdeme aplikáciu iCloud Drive. Vylepšenie dostala aj aplikácia Health, kde po novom ukazuje UV žiadenie či príjem vody. Zaujímavou je aj aplikácia HomeKit pre ovládanie žalúzií či pohybových senzorov. Novinka musí byť samozrejme podporovaná výrobcom. 

Novinka vyžaduje približne 1,0GB dát pre sťahovanie a približne 1,9GB pre inštaláciu. Novinkou je aj 6-ciferné heslo, túto funkciu ale využívať nemusíte a môžete tak ostať pri starom 4-miestnom. Mimochodom, v prípade, že používate funkciu "obľúbené kontakty" tá sa už po novom v priestore multitaskingu nenachádza.

Ďalšie novinky a celkovo pozretie na systém si prinesie zajtra. 

Komentáre (4)
PeTo98
A neviete prečo mi to piše chybu ked to začne stahovat ??
Ján Kisty
Zdravím, tu chybu piše aj mne. Zistím.
Ján Kisty
Uz ide.
Qubo456
heh ja som už mal BETA verziu, takže už to poznám :)
Add new comment
TOPlist