SK

Apple vybuduje v Arizone závod na výrobu Sapphire-Glass

Spoločnosť Apple má v pláne opätovne investovať do výstavby výrobných závodov v USA. V štáte Arizona sa v budúcnosti bude vyrábať špeciálne Sapphire-Glass.

Výstavba nového závodu sa uskutoční v spolupráci s podnikom Advanced Technologies, ktorý bude závod prevádzkovať a od roku 2015 bude musieť Applu splácať investíciu z dosiahnutého zisku. Počítačový koncern tak pokračuje v stratégii zameranej na podporu svojich dodávateľov, ktorí môžu mať v budúcnosti dôležitú úlohu.

To prirodzene vyvoláva otázku, akú dôležitosť Apple pripisuje Saphphire-Glassu. Čo sa týka displejov na smartfónoch a tabletoch, odvoláva sa spoločnosť vždy na Gorilla-Glass od firmy Corning.

Materiál z dielne Advanced Technologies mal doteraz druhoradé využitie a používal sa napríklad ako povrch na objektívoch fotoaparátov alebo tlačidla Domov na iPhonoch a iPadoch. Okrem iného prichádza do úvahy použitie Sapphire-Glass aj na povrchu Smartwatch.

Do výstavby nového závodu Apple investuje 578 miliónov dolárov a zamestná asi 700 ľudí. Zaujímavosťou je, že na svoju prevádzku bude využívať výhradne obnoviteľné zdroje energie.

Zdroj: Winfuture.de

Komentáre (1)
passco
Wow .. po dlhej dobe aj investujú nie len zbierajú
Add new comment
TOPlist