SK

Nedokážete odložiť svoj smartfón? Možno ste závislí

Štúdia potvrdila, že Američania sú závislí na svojich smartfónoch. Z prieskumu zameraného na oblasť zákazníckeho servisu vyplynuli zaujímavé závery. Väčšina Američanov sa totiž nedokáže vzdať svojho smartfónu. Hlavnou aktivitou je posielanie textových správ.

Spoločnosti B2X Care Solutions a Motorola Mobility uskutočnili štúdiu, v rámci ktorej dospeli ku skutočnosti, že pre Američanov je práve zákaznícka podpora a popredajný servis najdôležitejším kritériom pri kúpe smartfónu. Okrem toho rozhoduje aj jednoduchosť použitia, typ operačného systému a úroveň inovácií.

Štúdia ukázala, že 74% respondentov má svoj smartfón pri sebe po celý deň a 60% sa s ním nevie rozlúčiť ani počas spánku. Vo vekovej skupine od 18 do 29 rokov sa podiel zvýšil až na 84%. Naopak Európania by počas noci svoje zariadenia radšej odložili do inej miestnosti. 53% respondentov si v noci nestlmí zvonenie.

Zarážajúce je tiež to, že 17% žien by sa radšej na týždeň vzdalo svojej najlepšej priateľky v prospech svojho mobilu. Najčastejšou aktivitou je posielanie textových správ, 86% užívateľov používa svoj smartfón predovšetkým na tento účel. 20% mladistvých od 16 do 20 rokov strávi denne viac ako päť hodín pred obrazovkou svojho mobilu.

Zatiaľ čo podľa štúdie sú predovšetkým mladí ľudia závislí na svojich smartfónoch, pracujúci na tom nie sú oveľa lepšie. Svoj smartfón totiž neodložia ani vo voľnom čase.

Zdroj: Heise.de

Komentáre (2)
jaj
nemamani smartfon :-)
Qubo456
som rád, že také niečo ani nemám, mám ešte starý mobil na ktorom len telefonujem ... by ma zaujímalo ako vedia čo robia ľudia, také podozrivé pri smartfónoch
Add new comment
TOPlist