EN

Google dostal ultimátum od Nemecka

Presnejšie, ide o ultimátum od nemeckej organizácie zastrešujúcej práva spotrebiteľov, kvôli nedostatočnej zákazníckej podpore od Google.

Nemecká organizácia pre podporu spotrebiteľov (VZBV) požiadala Google, aby podpísal záväzok, ktorý bude poskytovať zákazníckú podporu čo znamená, žeby mal Google odpovedať na každý podnet poslaný e-mailom, vyjadrila sa Carola Elbrecht, projektová manažérka pre spotrebiteľské práva. Podpísanie takéhoto dokumentu by vystavil Google možných pokutám, ak by tento záväzok neplnil.

Nemecká legislatíva Telemedia Act požaduje od všetkých firiem, aby mali k dispozícii e-mailové adresy, ktoré umožňujú ich zákazníkom priamy kontakt s nimi. Elbrechtová ale pokračuje - "nieje dostatočné len prevádzkovať emailové adresy, ale je nutné, aby firmy cez ne aj aktívne komunikovali. Odpovedať zákazníkom na ich otázky s automatickými odpoveďami ako to robí Google nieje dostatočné. Nemá zmysel posielať e-maily do Googlu, Google+ alebo YouTube, pretože zákazníci aj tak nedostanú odpoveď. Namiesto toho musia prehľadávať fóra a hľadať odpovede na svoje otázky" - uzavrela Elbrechtová.



Hocikto, kto pošle na e-mail support-de@google.com dostane odpoveď, že vzhľadom na veľký počet prijatých e-mailov, nieje možné ich prečítať všetky. Takisto sú užívatelia upozornení na to, že "kvôli technickým dôvodom" nieje možné odpovedať na ich e-mail. Google následne odkazuje užívateľov na svoje stránky podpory a fóra. Podľa Elbrechtovej je súčasný stav porušením legislatívy Telemedia Act.

Google sa zatiaľ k veci nevyjadril, ale začal sa ňou zaoberať - povedal hovorca Google, Mark Jansen. VZBV dala Google čas naplniť ich požiadavku do 6. Mája.

Zdroj: pcworld.com

Komentáre (6)
ramaya
Myšlienka je to pekná , ale keby sa to malo zrealizovať čo len v Nemecku , tak koľko Call operátorov by si museli platiť a dôkladne ich vyškoliť ?? Akeby prišli takéto ultimáta z celého sveta ? Veď všade sa hovorí inými jazykmi ... Príklad : - je 100% čiže 1 miliarda užívateľov Google služieb - 1% je 10 miliónov užívateľov - ak by len 0,01 stotina percenta z tej 1 miliardy mali nejaký problém a obrátili by sa na podporu , tak by to bolo 100 000 ľudí ... A to je stále nereálne odpovedať každému. Bol by to precedens a toto by mohli vyžadovať úplne od každej firmy. Nakoniec by sme všetci obyvatelia boli zamestnaný ako Call operátori. Ale aspoň by neexistovala nezamestnanosť :)
AmOK
Pokial vsetci budu Call operatori, tak nebude co riesit, kedze si kazdy z nich odpovie sam, ;D Ja to vidim tak, ze pokial nejaka nadnarodna firma zaraba doslova miliardy, tak nech aj zamestna dostatocne mnozstvo ludi na komunikaciu so zakaznikmi. Vo vysledku, ak by platil takyto zakon vsade, by sa kazda expanzia raz zastavila a bola by financne neunosna. Vsetky stare, velke ryse umreli na komunikaciu.. Asi to tak je v prirode spravne.. My by sme konecne existovali bez korporacii, monopolov, duopolov a kartelovych dohod.. Nemyslim, ze by to bola pre zakaznika "tazka strata". :) Google je uz otravny jak FBI a vlezly jak najdrsnejsi podomovy predavaci, tak preco nezacat zneprijemnovat zivot aj jemu!?
passco
Jedna vec je podpora ale druhá vec je, že 99% emailov budu hlupe otazky sprostych ludi :) Cize ten clovek je zbytocne plateny za hlupost ludi ze nevedia najzakladnejsie veci, a na to fakt stačí ten automat, ktorý ich navedie na odpoveď :)
lala
Ramaya: Co tu chytracis. Konecne tym arogantnym prasatam niekto stupol na malicek. Skus si zaregistrovat Adwords, naliat tam peniaze a postupne zistovat trpku realitu ohladne platenej reklamy. A uplne sa podpisem pod to ze nemaju ZIADNU podporu. Este by poslanci EU mohli konecne zaviest uplne pravo na navratenie penazi za neuplne sluzby, alebo v pripade nespokojnosti zakaznika. AmOk: Uplny suhlas. A celkom urcite mailov na riesenie z tej ktorej krajiny nebudu mat viac ako sto denne. Z toho sa urcite nepo...
mano8
setci tu hovorite sice pekne veci, ale vezmite si jedno - google su urcite lepsi ako napr apple !
passco
Nech sa páči .. nech mi dajú 10 000 na ruku a budem im od rana do večera odpovedať na maile :D
Pridať nový komentár
TOPlist