SK

Inteligentný bicykel Smart Bike od Samsungu

Samsung predstavil na Milánskom týždni dizajnu Smart Bike, ktorý je vybavený smartfónom Galaxy, lasermi a kamerou ako spätným zrkadlom.

Samsung vytvoril Smart Bike v spolupráci s talianskym konštruktérom Giovannim Pelizzolim a prvýkrát ho predviedol na Milánskom týždni dizajnu. Bicykel by mal zaistiť obzvlášť bezpečnú jazdu a tomu zodpovedá aj jeho vybavenie, ktoré môže pomôcť nielen cyklistovi, ale aj ostatným účastníkom premávky.

Smart Bike má batériu, WLAN, Bluetooth a malý Arduino-modul. K tomu sa pridávajú štyri laserové projektory a digitálna kamera, ktorá streamuje dáta v reálnom čase a prenáša ich do smartfónu, ktorý je umiestnený na riadidlách pomocou magnetického držiaka.

Smartfón však neslúži iba ako spätné zrkadlo, ale umožňuje aj ovládanie iných funkcií na bicykli, začínajúc svetlom až po aktiváciu laserových projektorov. Tieto robia svetlé čiary na ľavej aj pravej strane bicykla a upozorňujú ostatných účastníkov cestnej premávky.

Na smartfóne funguje okrem iného aj navigačný program, ktorý napríklad ukazuje, kde sa aktuálne pohybuje väčšie množstvo cyklistov. Systém však funguje iba vtedy, keď sa v okolí nachádzajú viacerí cyklisti s rovnakým bicyklom od Samsungu. Tí potvrdzujú svoju pozíciu vďaka GPS na smartfóne.

Zakrivený rám z hliníka by mal byť odolný voči nárazom. Či a kedy príde inteligentný bicykel na trh, nie je známe. Pravdepodobne sa jedná o predvádzací model.

Zdroj: Golem.de

Komentáre (1)
pepo70
Boze, aky je skaredy...
Add new comment
TOPlist